Yozgat Yerköy'de tekstil fabrikası çalıştıracak işçi arıyor

Yozgat'ın Yerköy ilçesine kurulan tekstil fabrikası yöneticileri işçi bulamamaktan yakınıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde fabrikasında ürettiği spor giyim ürünlerini yurt içi ve yurt dışında Rusya ve bazı Avrupa ülkelerine ihraç eden Divan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erzurum, Yozgat'ta tekstil sektöründe kalifiye elamanın bulunduğunu, ancak geçmiş dönemlerde kısa süreli gelip giden tekstil fabrikalarının oluşturduğu sıkıntıdan dolayı, işçi bulmakta zorlandıklarını söyledi. Çalıştıracakları işçinin güvenini sağlamak için işçiye 15 günde bir ödeme yaptıklarını ifade eden Erzurum, ?Geçmiş dönemlerde kısa süreli gelen tekstil fabrikaları çalıştırdıkları işçinin maaşını ödememiş, işçinin içeride alacağı kalmış, bu sebeple işçiler yeni açılan fabrikalara sürekli tereddütlü bakıyor. Yozgat'ta çok sayıda kalifiye eleman var ama bu tereddütten dolayı işçi bulamıyoruz. Şu anda işçiye 15 günde bir ödeme yaparak güven tesis etmeye çalışıyoruz.? dedi.

Fabrika kapasitesinin 250 kişi olduğunu ancak şu anda 105 işçi çalıştırdıklarını belirten Erzurum, ?Broşür bastırarak, belediye hoparlöründen anonslar yaptırarak, mevcut çalışan işçilerimizden destek alarak içi sayımızı artırmaya çalışıyoruz. Tüm işçilerimizin sosyal güvencesi sağlanıyor, servis ve yemek veriyoruz. Özellikle servis güzergahlarımız Yozgat Merkez, Saray Beldesi, Midiliç Köyü, Yerköy, Çiçekdağı ve Sekili beldesi, biz buralarda çalışmak isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz. İşçilerin vasıflı veya vasıfsız olması fark etmiyor. Vasıfsız elemanları ise eğiterek kazanmaya çalışıyoruz.? diye konuştu.

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde İşletme Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Kübra Çağman, kalite kontrol ile ilgilendiklerini belirterek, ?Ben hem eğitimimi sürdürürken, hem de burada çalışıyorum. Fabrikamız işçi aramaktadır. Özellikle burası kadınlar için çok ideal bir yer, bu sebeple ev ekonomisine katkı sağlayan kadınları burada çalışmaya davet ediyorum.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber