Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Nisan 2012 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey kesimlerinde aralıklarla beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden sonra Amasya ve Tokat ile Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetlice (30- 50 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların; öğle saatlerinden sonra Amasya ve Tokat ile Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını v.s.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin kısa süreli ve yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı, öğle saatlerinde iç kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, kuzeyi çok bulutlu, Çankırı, Yozgat, Sivas ile öğle saatlerinde Ankara, Eskişehir ve Kayseri çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Amasya ve Tokat ile Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, kuzey kesimleri çok bulutlu, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazar

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber