Mardin'den, Cizre'de dershaneye yapılan saldırıya kınama

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dershaneye yapılan saldırı, Mardin'de bulunan sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri tarafından kınandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saldırıyı nefretle kınadığını ifade eden Mardin'in kanaat önderlerinden Süleyman Çelik, Cizre'de dershaneye yapılan saldırıyla karanlık güçlerin tezgâhladıkları çirkin senaryoyu bir kez daha ortaya koyduklarını belirtti. Saldırıların bölgedeki eğitim ve öğretimin önünü tıkamayacağını aksine daha da artıracağını belirten Çelik, "Şırnak'ta YGS'de birinciler çıkaran dershaneye yapılan saldırılar, buradaki halkın çocuklarını cahil bırakmak isteyen zihniyetin sonucudur. Dün imamı öldüren zihniyet, bugün de öğrencilere, dershanelere saldırıyor. Halkımız bunlara gereken cevabı verecektir. Bu olayların bir daha yaşanmamasını istiyorum. Olayı tezgâhlayan ve yapanları kınıyorum." dedi.

Kanat önderlerinden Süleyman Akdağ da Cizre'deki saldırının asıl amacının bölgedeki huzur ve barış ortamını bozmaya yönelik olduğunu söyledi. Birlik ve beraberliklerini kimsenin bozamayacağını kaydeden Akdağ, "Özellikle okulları hedef alan saldırılar hiçbir zaman bizi yıldıramayacaktır. Şırnak'ta son yıllarda eğitim alanında önemli gelişmelerin yaşandığı bir zamanda, YGS'de Şırnak'lı çocukların il birincisi olduğu bir dönemde böyle saldırı düzenlenmesi karanlık güçlerin bir oyunudur. Şırnaklı çocukları cahil bırakmak isteyenlerin tezgâhladığı bir oyundur. Ülkenin birlik ve beraberliğinin en çok ihtiyacı olduğu bir dönemde böyle hain, alçakça ve kalleşçe yapılan saldırı huzuru bozmaya yönelik bir saldırıdır. Bu olayı yapanları kınıyorum." ifadesini kullandı.

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, terörün her zaman olduğu gibi masum insanları hedef alan saldırılar düzenlediğine dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl yurtta kalan öğrencilere yapılan saldırılar ve son olarak dershaneye düzenlenen saldırının bunun bir göstergesi olduğunu ifade eden Akgül, "Karanlık yüzler kinlerini bu sefer masum öğrencileri yakarak, dershanelere saldırarak göstermeye çalıştılar. Ama bunu bilsinler ki, hiçbir zaman amellerine ulaşamayacaklar. Bu ülkenin huzurunu, bu insanların refahını bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Saldırıyı tezgâhlayanları ve yapanları nefretle kınıyorum." şeklinde tepki gösterdi.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş, amaçları eğitim olan bu kurumlara ve sadece okuyup adam olmak isteyen öğrencilere yapılan saldırıyı kınadığını söyledi. Güneş, "Bunu tezgâhlayanları da lanetliyorum. Dünyanın hiçbir yerinde eğitim kurumlarına ve öğrencilere bu şekilde saldırı olmamıştır. Güneydoğu'da faaliyet gösteren dershanelerin başarısı bölgenin gençlerine üniversitelerin kapılarını açmasına vesile olmuştur. Burada okuyan öğrenciler geleceğin doktoru, öğretmeni, mühendisi, hemşiresi, mimarı olarak doğup büyüdükleri illerine hizmet için geri dönüyor. İşte bunu çekemeyen, bölgenin çocuklarını cahil bırakmak isteyen karanlık güçlerin ve örgütlerin yapmış oldukları bu saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum. Eğitim kurumlarının ve öğrencilerin yanında olduğumuzu herkesin bilmesini isterim.? açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber