Erdoğan:'Milletvekilinin doktora saldırması, Gaziantep'teki kadar insanlık dışı'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'da BDP'li milletvekilinin bir hekime saldırmasını şiddetle kınadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, ?Van'da önünde milletvekili sıfatı bulunan bir şahsın, doktora ve başhekime yönelik darp girişimi en az Gaziantep'teki olay kadar menfurdur, en az o cinayet kadar insanlık dışıdır.? ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan AK Parti Bursa İl Kongresi'ne katıldı. Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede konuşan Başbakan Erdoğan, konuşmasına dün Şırnak Uludere'de şehit olan Uzman Çavuş Kemal Aktay'a Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Gaziantep'te, bir hasta yakınının saldırısı sonucu hayatını kaybeden Doktor Ersin Arslan'ı rahmetle andığını belirten Başbakan Erdoğan, Van'da BDP'li vekilin doktor ve başhekime saldırmasının en az bu olay kadar insanlık dışı olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: ?Doktor Ersin Arslan'ın acılı ailesine, yakınlarına, çalışma arkadaşlarına, tüm sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyorum. Şifa dağıtan, özveriyle, çalışan insanları sağlıklarına kavuşturmaktan başka gayeleri olmayan sağlık çalışanlarımıza yönelik bu tür saldırıları şiddetle kınadığımızı da burada ifade etmek istiyorum. Bu arada Van'da hem de isminin önünde milletvekili sıfatı bulunan bir şahsın, doktora ve başhekime yönelik darp girişimi de en az Gaziantep'teki olay kadar menfurdur, en az o cinayet kadar insanlık dışıdır. BDP'li bu milletvekilinin doktorumuza ve başhekimimize yönelik saldırısını da lanetliyorum, şiddetle kınıyorum. Bunlar, getirildikleri makamları hazmedemeyen tipler. Milletvekili olmak, hiç kimseye karşı, hiçbir kamu görevlisine karşı tepeden bakma, kibirlenme, böbürlenme, afra tafra yapma yeri değildir. Milletvekili olduktan sonra 'dağları ben yarattım' diyemezsin. Tam aksine daha mütevazı, milletinin emrinde, hizmetinde olacaksın.?

BDP'li vekillerin zaman zaman Doğu ve Güneydoğu'da güvenlik güçlerine yönelik çirkin saldırılarda bulunduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: ?Maalesef bu kez de kendisine bir doktoru ve başhekimi hedef seçmiştir. Bunları kabullenmek mümkün değildir. Bunlar hiçbir zaman çözümün tarafında olmadı. Bölgede yoksulluğun sona ermesini, bölgenin sorunlarının çözülmesini, ihtiyaçların giderilmesini hiçbir zaman istemediler. Yeri geldi, havaalanına karşı çıktılar, duble yollara karşı çıktılar. Bölgede görev yapan mühendisi, öğretmeni, güvenlik görevlisini tehdit ettiler. Hatta bu vasıflı insanları kaçırdılar, yeri geldi öldürdüler. Bölgeye yatırım gelmemesi, bölgenin çehresinin değişmemesi için her yola başvurdular. Ama biz, bunlara hiç aldırmadan, bunların tahriklerine, bunların çirkin saldırılarına hiç aldırış etmeden bölgeye hizmet etmeye edeceğiz. Bölgede yaşayan vatandaşımız bizim gayretlerimizi, bizim iyi niyetimizi, samimiyetimizi görüyor. Vatandaşımız, terör örgütünün de BDP'nin de bölgeye hizmet etmek değil, bölgeyi bir şiddet arenasına çevirip, buradan nemalanmak biliyor.?

"BÜYÜYEN TÜRKİYE İÇİN KOŞUYORUZ"

Dün akşam Katar'dan döndüğünü hatırlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ?Ondan önce Suudi Arabistan'daydık, daha önce Çin'deydik, daha önce İran ve Güney Kore seyahatleri... Bu 15 gün içerisindeki yoğun programlarımız... Hedefimiz büyüyen Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi inşallah muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak. Ne dedik; ?durmak yok, yola devam.' Hamd olsun Türkiye her yerde farklı anılıyor. Bu da bizi sizler adına gururlandırıyor.?

"SINAVLAR AT YARIŞINA DÖNDÜ"

Önceki gün yaklaşık 1 milyon 896 bin öğrencinin beklediği YGS sonuçlarının açıklandığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, Özel Nilüfer Eğitim Kurumları ve FEM Dershanesi öğrencisi Fatih Furkan Yılmaz'ın üçüncü olarak Bursa'yı gururlandırdığını söyledi.

Başbakan Erdoğan şunları dile getirdi: ?Bursa, 2012 YGS'de yine yüksek başarı kaydetti. İlk 5 başarılı öğrenci arasında bir de Bursalı öğrenci yavrumuz yer aldı. Birincileri ve Bursa'daki Fatih Furkan Yılmaz'ı tebrik ediyorum. Allah'ın izniyle öğrencilerimiz üzerinde çok ağır bir yük haline gelen bu sınav sistemini değiştireceğiz. Stresin, gerilimin adeta at yarışına dönen acımasız rekabetin ortadan kalktığı, hakça bir yerleştirmenin egemen olacağı yeni sistemi birlikte oluşturacağız. Biz 9,5 yıl boyunca eğitim sisteminin altyapısını güçlendirmek için yoğun mücadele ettik. Tarihi nitelikte yatırımlar yaptık. Fiziki altyapıya paralel olarak müfredat ve eğitimde kaliteye yöneliyoruz. 30 Mart'ta çıkarılan yeni yasayla kademeli eğitme geçiş yaptık. Eğitimde reformlarımız hız kesmeden sürdüreceğiz. Çıraklık ve kalfalık dönemimizde eğitim, sağlık ve adaletin önünde en büyük hassasiyeti gösterdiğimiz alan oldu. Ustalık döneminde de yine eğitimi ilk sırada muhafaza edeceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza yatırım yapmayı hız kesmeden sürdüreceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber