Uzmanlar kısırlığın artışındaki nedenleri açıkladı

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 22 Nisan 2012 20:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Kısırlık hem kadınlarda hem de erkeklerde giderek artıyor.

Türk Jinekoloji Ve Obstetrik Derneği Bülent Tıraş, "Son yıllarda kısırlığın gerçekten arttığını görüyoruz.Bu kadınlarda da erkeklerde de benzer oranda görülüyor" dedi.

Anne ya da baba olmayı engelleyen kısırlığın artmasının pek çok nedeni olduğunu söyleyen Tıraş, ?Kısırlığın son zamanlarda artışında en önemli faktörlerden biri özellikle çevre kirliliği, hava, su kirliliği, besinlerdeki katkı maddeleri, bir takım besin maddelerinde hormonların ve diğer ajanların kullanılması çok önemli bir yer tutuyor. Bunun dışında toksik maddeler, sigara gibi, alkol gibi, uyuşturucu kullanımı gibi toksik maddeler önem arzediyor" dedi.

Kadınların anne olma yaşını ertelemeleri ve şişmanlık da kısırlığın önemli nedenlerinden biri.

Üreme Sağlığı Ve İnfertilite Derneği Başkanı Hulusi Bülent Zeyneloğlu, "Bireyler artık meslek hayatlarında daha başarılı olmak istiyor o nedenle evliliği ve çocuk yapmayı daha geçe bırakıyorlar en büyük nedenin bu olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Erkeklere de önemli bir uyarılar var. Özellikle giysiler konusunda...

Tıraş, "Testislerin ısısının bir bir buçuk derece daha aşağıda olması lazım. Sıkı iç çamaşırları, sıcak ortamda çalışma, sauna hamam gibi alışkanlıklar, dizüstü laptop dizüstü bilgisayarların yaygınlaşması, cebe konulan cep telefonları, ısının yükselmesine neden oluyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber