30 bin Telekom çalışanına özel bireysel emeklilik planı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2005 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başak Emeklilik, 30 bin Türk Telekom çalışanının özel bireysel emeklilik planılarından yararlanabileceği bir plan hazırladı.

Şirketten yapılan açıklamada, Başak Emeklilik'in kurumsal bazda işbirliklerini artırarak birçok büyük kuruluşun çalışanlarına avantajlı emeklilik planları sunduğu belirtildi. Bu çerçevede PTT'den sonra 30 bin Türk Telekom çalışanı Başak Emeklilik'in özel bireysel emeklilik planlarından yararlanabilecek.

Kişilerin emeklilik dönemlerinde olabildiğince güvenli ve sorunsuz hayatları için kurum olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirten Başak Emeklilik Genel Müdürü Tevfik Cansız, Türk Telekom çalışanları için hazırladıkları Bireysel Emeklilik planlarının, emeklilikleri konusunda çok önemli bir destek anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu'nca belirlenmiş masrafları/yükümlülükleri, Türk Telekom çalışanları için en aza indiren Bireysel Emeklilik Planı'na göre, Türk Telekom çalışanları sisteme girerken giriş aidatı ödemeyecekler. Yasada azami yüzde 8 olarak belirlenen Yönetim Gideri Kesintisi, Türk Telekom çalışanlarından yüzde 1 olarak alınacak. Yine yasada, her yıl asgari ücretin yüzde 25'ini aşmayacak şekilde Özel Hizmet Kesintisi yapılabileceği belirtildiği halde, Türk Telekom çalışanları için herhangi bir kesinti yapılmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber