Küçük kemençeci Batmanlıları coşturdu

Batman'da 36. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamındaki gösterilerde 9 yaşındaki kemençe ustası vatandaşları ve protokolü coşturdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman Kültür Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bir haftaya yayınlan 36. Turizm Haftası etkinliklerinin Malabadi ayağında, Batman Barajı'nda Jetski gösterisi ve protokolünde katıldığı doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Vatandaşlar ilk defa Batman'da yapılan su sporuna büyük ilgi gösterdi.

Etkinlikler protokolün doğa yürüyüşü sonrasında baraj kenarında düzenlenen halk oyunları ve kemençe şovuyla devam etti. Kemençe grubunda yer alan 9 yaşındaki kemençe ustası Kemal Kart, protokol ve vatandaşların ilgi odağı oldu.

Kemal'in kemençe şovuna dayanamayan vatandaşlar halay çekmeye başladı. Vali Ahmet Turhan da kemençe eşliğinde uzun süre halay çekti. Küçük kemençecinin dayısı 40 yaşındaki Şerif Kart, yeğeninin 3 yıldan beri kendileriyle beraber düğünlerde ve etkinliklerde kemençe çaldığını ifade etti.

Şerif Kart, "Baba mesleği olan kemençeyi vatandaşları neşelendirmek için yeğenimle beraber çalıyoruz. Bizimle beraber öğrensin diye yanımıza alıyoruz. Her şeyi iyi ama maaşımız yok" dedi.

Küçük kemençeci Kart ise 3 yıldır dayısı ile beraber düğünlerde kemençe çaldığını ifade ederek, "Kemençe çalmayı seviyorum büyüyünce iyi bir kemençe ustası olmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber