Ermeni soykırımı iddialarında '24 Nisan tarihi bile yalan'

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, sözde ?Ermeni soykırımının' yapıldığı tarih olarak kabul edilen 24 Nisan 1915'in uydurma bir tarih olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmanlı Devleti'nin 24 Nisan'dan sonra, 27 Mayıs 1915'te tehcir kararı aldığını ve bunda da Ermeni komitacıların Müslüman Türklere yönelik saldırı ve katliamların etkili olduğunu söyleyen Attar, ?Yağmaladıkları paralarla silahlar alıp terörist faaliyetlerde bulundular. Bu nedenle 24 Nisan'da çoğu kanlı cinayetlerle biten 47 terör olayının failleri olan 2 bin 345 Ermeni komitacı hücre evlerine düzenlenen baskınlarla yakalanmışlardır. Osmanlı Devleti kendi varlığına kasteden bunun için örgütlü faaliyetlerde bulunan bu kişiler karşı bir mücadeleye girişmiştir. Bundan daha doğal ne olabilir. Hangi devlet böyle faaliyetler izin verir. 24 Nisan tehcir, katliam soykırım günü olarak bilinir. O tarihte olan budur. Ermen Diasporası ve bu Diaspora'nın etkisinde olan devletler soykırım yalanını bu tarihe dayandırıyor. Burada Türkiye'ye düşen görev öncelikle bu tarih tezini çürütmektir. Çünkü bu tarih uydurmadır? dedi.

Tarihi belgelerde o döneme özgü bilinmeyen gerçekler olduğunu söyleyen Aygün Attar, ?Yaşananlar soykırım değil, ihanetler nedeniyle yaşandı. Amaç Osmanlı Devleti'ni çökertmekti. Kiliseler de bu organizasyonun içindeydi. Komitacılar kendilerinden olmayan Ermeniler'in evlerini işaretleyip katlediyordu. Yani ortada bir devletin etnik kimliklerinden ötürü kendi ülkesinde yaşayanları sistematik şekilde öldürerek ortadan kaldırması söz konusu değil. Hatta Osmanlı Devleti Avrupa'ya çağrıda bulunarak yaşananların araştırılması için Adalet Komisyonu kurulmasını talep etmiş, hesap vermeyi kabul etmiştir? diye konuştu.

?Osmanlı Devleti 500 yıl varlığını sürdürdü. Neden son çöküş sürecinde, en zor döneminde soykırım yapsın? diye soran Rektör Attar, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

?Sayılar bile gerçeği yansıtmıyor. 300 binden 3 milyona açık artırma gibi çıkan sayılar var. Sayı çok önemli değil. Evet öldürülen kişiler oldu. Ama buna soykırım derseniz, o zaman aynı tarihte öldürülen 2.5 milyon Müslüman Türk için ne diyeceğiz. Müslümanların katledilmesi neden vicdanları rahatsız etmiyor. Balkan coğrafyasında 5 milyon Müslüman Türk katledildi. Bosna'da, Hocalı'da dünyanın çeşitli coğrafyalarında benzer olaylar yaşanıyor. Tek taraflı olaylara bakarsanız tarihin terazisi bozulur. 1915'te yaşananlara ortak acı demek en uygun kavramdır.?

Fransa'nın özellikle soykırım üzerinden politika yapmasını değerlendiren Prof. Dr. Aygün Attar, ?Sarkozy, ben eminim ki; bu konuda 5 cümleyi yan yana getirip konuşacak tarihi bilgiye sahip değil. Oy için de yaptığını sanmıyorum. Çünkü Fransa'da Türk seçmen sayısı daha fazla. Etnik ve dini milliyetçiliği körükleyerek bu konuyu siyasete malzeme yapıyor. Ama ne yaparsa yapsın oyları dibe vuruyor. Ermeni Soykırımı Anıtı' ziyaret etse de, hatta o anıtın önüne mezarını kazdırsa da başarılı olamayacak, inandırıcı olamayacak? değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber