Bakan Çelik: Velileri soydurtmam

Haber Giriş : 02 Haziran 2005 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?okula kayıt sırasında bağışa ilişkin herhangi bir zorlamanın söz konusu olması ve bunun kendilerine bildirilmesi halinde, işin içindeki idareci ve öğretmen hakkında kanuni tedbir alınacağını ve gerekenlerin yapılacağını? bildirdi. Çelik, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından hazırlanan ?Doğru Başlangıç: Okul Öncesi Eğitim? konulu raporun açıklandığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kanun uygulanacak
Bakan Çelik, ?Her yıl kayıt parası alınmayacak denmesine rağmen kayıt parası alınıyor. Bu yıl bu durum engellenebilecek mi?? sorusu üzerine, okul aile birliklerinin neye karışacakları ve müdahale edebileceklerinin belli olduğunu belirterek, şunları söyledi: ?Bizim temennimiz kanunların uygulanması, kanuni olmayan hiçbir şeyin yapılmamasıdır. Kanuni zeminde yapılabilecek ne varsa, bu yapılır. Bir veli kendi çocuğunun devam edeceği okula bağışta bulunmak istiyorsa, okul aile birliğine katkıda bulunmak istiyorsa ?sen katkıda bulunma' denmez. Fakat fakir fukarayı yolma, soyma manasına gelebilecek zorlamalar söz konusu olursa ve bu bize bildirilirse kesinlikle o idareci, öğretmen hakkında veya o işin içinde kim varsa her türlü kanuni tedbir alınır ve gerekli şey yapılır.?

?Müracaat edin'
Velilerden zaman zaman ?bağışa zorlandıkları' yönünde şikayetler geldiğine işaret eden Çelik, ?Ver dilekçeyi müracaat et. Müracaat yok... ?Eğer ben bunu yaparsam çocuğum zarar görür' diye düşünülüyor. Eğer biz bu cesareti gösteremezsek bunun önüne geçemeyiz. Veliler cesur olacak. Bize dilekçeyle yazılı bir şekilde müracaat edecekler. Biz de kendilerini bağışa zorlayan insanlar hakkında gerekli tedbirleri alacağız? dedi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber