Cezaevinde organik sebze

Afyonkarahisar Açık Cezaevi'nde mahkumların yetiştirdiği organik sebzeler hem cezaevinin ihtiyacını karşılıyor hem de piyasada satılıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açık Cezaevi Müdürü Muzaffer Avcı, mahkumların boş zamanlarını değerlendirmek için birçok faaliyet ve kurslar gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Seracılık iş kolunda, mesleği olmayan ya da başka meslek öğrenmek isteyen mahkumlarımıza eğitim veriyoruz. Buradaki amacımız hükümlü ve tutuklulara meslek edindirmek, iş ve çalışma alışkanlığı kazandırmak. Mahkumların, tahliye olduktan sonra kendi işlerini kurmalarını ya da kurs gördükleri alanlarda istihdam edilmelerini amaçlıyoruz. Seralarımızda mahkumlarımıza eğitim amaçlı olarak organik domates, salatalık, biber, maydanoz ve ıspanak gibi ürünleri ürettiriyoruz. Çok fazla üretim yerine ürünlerin organik ve kaliteli olmasına özen gösteriyoruz. Çeşitliliğe önem veriyoruz.''

Yetiştirdiğimiz sebzeleri iç piyasaya da veriyoruz

Avcı, cezaevi seralarında yetiştirilen ürünleri iç piyasaya da verdiklerini anlatarak, ''Ürünleri ceza infaz kurumumuzdaki mahkumlar ile personelin ihtiyaçları için kullanıyoruz. Arta kalanı da iç piyasaya satıyoruz'' dedi. Fidan üretimine de başladıklarını kaydeden Avcı, bu yıl 50 bine yakın fidan sattıklarını ifade etti.

Mahkumlar da seracılığı cezaevinde çalışarak öğrendiklerini, tahliye olduktan sonra da bu işle uğraşmak istediklerini ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber