Başkan Keskin'e inşaat desteği

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Ankara Yolu'nun altındaki 7 mahallede planlanan 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesine işaret ederek, "Yıldırım için artık bir yerden başlamak zorundayız. Bursa'nın yeniden büyük bir deprem yaşayacağını artık hepimiz biliyoruz ve bir an önce çalışmalarımızı tamamlamalıyız.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnşaat 16 Grubu Derneği, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'i makamında ziyaret etti. Bursa'nın sorunları ve çözüm yollarının konuşulduğu ziyarete, Yıldırım Belediyesi tarafından Ankara Yolu'nun altındaki 7 mahallede hayata geçirilmesi planlanan 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi damgasını vurdu.

Dernek Başkanı Şener Akkan, gerçekleştirilmesi planlanan dev projeye İnşaat 16 Grubu Derneği olarak tam destek verdiklerini ifade ederek, ?Proje boyunca elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız. Bursa'ya oldukça yararlı olacak ve Yıldırım ilçesinin en büyük sorunu olan çarpık kentleşme sorununu ortadan kaldıracak bu proje için bizler de sizin yanınızdayız. Üzerimize düşen ne varsa derneğim ve üyelerimizle birlikte yaparız.? diye konuştu.

"PROJEYİ BİRLİKTE YAPALIM"

İnşaat 16 Grubu Derneği'ne, desteklerinden ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Keskin, projesinin arkasında olduğunu dile getirdi. Keskin, ?Projemizi kamuoyuna açıkladık ve 1 yıl boyunca tartışmaya açtık. Gelin projeyi hep beraber şekillendirelim dedik. Yıldırım için artık bir yerden başlamak zorundayız. Bursa'nın yeniden büyük bir deprem yaşayacağını artık hepimiz biliyoruz ve bir an önce çalışmalarımızı tamamlamalıyız.? diye ifade etti.

"TIRPAN VURMAYA ÇALIŞMASINLAR"

Çılgın projeyi eleştirenlerin de bunu neden yaptıklarına bir anlam veremediğini söyleyen Başkan Keskin, şöyle devam etti: ?Bu projeyle hem Yıldırım hem bütün projede yer alacak olanlar kazanacakken neden tırpan vurulmaya çalışılıyor. Bu alan en riskli ve çarpık olan yer. Biz de uzun soluklu bu projeye, gelin buradan hep birlikte başlayalım diyoruz. Ben bağcı dövmek değil, üzüm yemek derdindeyim.?

"KİMSEYİ MAĞDUR ETMEM"

Yıkılması planlanan mahallelerde oturan vatandaşların asla mağdur edilmeyeceğini özellikle vurgulayan Keskin, ?7 mahallede toplam 9 bin 477 konut var. Bu konutların hepsini yıkacağız ve kimin kaç tane dairesi varsa ona projeden o kadar daire vereceğiz. Asla kimseyi sokakta bırakıp mağdur etmem. Uzun soluklu bir proje olsa da eğer paçalarımdan çekmezlerse 1 yılda biter. Ama biz yolumuzu yokuş tutuyoruz ve 1 yıl hazırlık dönemiyle birlikte 6 yılda tamamlamayı planlıyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber