Yaz sezonunda Antalya'ya gelen turist sayısında yüzde 7'lik artış bekleniyor

Side-Manavgat destinasyonuna yaz sezonunda 4 milyonun üzerinde turist bekleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçen hafta şiddetli fırtına ve rüzgar nedeni ile bir hafta ertelenen Turizm Haftası etkinlikleri Manavgat Halk Eğitim Merkezi(HEM) Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başladı. Manavgat HEM Mehteran Takımı, Cumhuriyet Meydanı'ndan Manavgat Stadyumu'na kadar Ceddin Deden marşı eşliğinde yürüyüş yaptı.

Etkinlikte turizmcilere ve protokole hitap eden Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği(Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, bu yıl yaz sezonunda bölge destinasyonuna gelen turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 7'lik artış beklediklerini söyledi. Bölgede 'turizm sezonu' ve 'zengin turist' ve 'fakir turist' kavramlarını kabul etmediklerini belirten Barut, Side-Manavgat destinasyonuna gelen her turisti 'en değerli' misafirleri kabul ettiklerini kaydetti. Turizm sezonu yerine yaz ve kış turizmi tabirinin kullanılmasının doğru olacağının altını çizen Barut, kışın gelen turistin göçebe turist olmadığını, onun da turist olduğunu ifade etti.

Dünya turizm literatüründe zengin ve fakir turist diye bir tanımın olmadığına işaret eden Barut, bunun yerine 'harcama kapasitesi yüksek turist' tanımının daha doğru olacağını kaydetti. Turizm sektörünün insanın insana hizmet ettiği bir çalışma alanı olduğunu aktaran Barut, geçen yıl Antalya'ya gelen 11 milyon 300 bin turistin üçte birinin Manavgat'ta konakladığını söyledi. Barut, "Geçen yıl çok güzel bir yaz sezonu geçirdik. Bu sene de çok güzel bir yaz sezonu geçirmeyi hedefliyoruz. Bu sene bölgemize gelen turist sayısında yüzde 7'lik bir artış bekliyoruz. Bilindiği üzere geçen yıl Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki siyasi belirsizlik nedeni ile Avrupa ülke turistleri nisan ve mayıs aylarında yoğunluk göstermişti. Bu sene nisan ve mayıs ayında geçen yıla göre bir durgunluk var. Bu durgunluk yerini hazirandan itibaren yoğunluğa bırakacak. Side-Manavgat destinasyonu Türkiye turizminin yüzde 13'üne hitap ediyor. Aynı zamanda ülkemizin en büyük destinasyonuna sahip. 4 milyonun üzerinde turistle bu sene bölgemize 3 milyar dolar turizm geliri bekliyoruz. " değerlendirmesinde bulundu.

Turizm sektöründe yönetim ve eğitimin çok önemli olduğunu belirten Barut, sektör çalışanlarının başta okuma olmak üzere her alanda kendini çok iyi yetiştirmesi gerektiğini söyledi. Bölgeye gelen turist profilinin eğitim seviyesinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Barut, eğitim kalitesi yüksek müşteriye de davranış şekli ve hizmet verme anlayışının yüksek kalitede olmasının Türk turizmi için çok önemli olduğunu kaydetti. Barut, Türkiye'nin 2023 turizm vizyonu çerçevesinde ülkeye gelen turist sayısının 63 milyon, turizm gelirinin ise 86 milyar dolar olmasını beklenildiğini bildirdi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ilçeye gelen turistlerle turizm etkinlikleri ile ilgili İngilizce sohbet etti. Hollandalı turist kafilesine, İngilizce olarak bölge turizmi ile ilgili bilgilendirme yapan Bulgurlu, turistlere Manavgat HEM Mehteran Takımı'nın konserini nasıl bulduğunu sordu.

Hollanda'nın Rotterdam kentinden gelen mimar Joyce Astrid, Osmanlı askeri müziğine yönelik ilk konseri 2004 yılında İstanbul'da dinlediğini söyledi. Astrid, Kaymakam Bulgurlu'ya konseri heyecan verici bulduğunu ifade etti.

Manavgat'ın turizmde marka olmasının hizmet kalitesinde standartlarını yükseltmesine bağlı olduğunu belirten Bulgurlu, bölge turizmini 'gökyüzünün mavisiyle yarışan yeryüzü' sloganı ile markalaştıracaklarını kaydetti.

Etkin sonunda hafta etkinliklerinde fotoğraf dalında dereceye giren öğrenciler dijital fotoğraf makinesi ile ödüllendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber