'Yalancı sevgi gençleri bağımlı madde kullanıcısı yapıyor'

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Manavgat Şubesi, zararlı alışkanlıklarla mücadele kapsamında 10 bin adet bilgilendirici el ilanı, broşür, katalog ve kitapçık dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeşilay Manavgat Şube Başkanı Fatih Kaplan, Manavgat'ta gençlerle buluşarak sigara, alkol, bağımlı madde kullanımı, kumar oyunları ve internet bağımlığı hakkında bilgilendirme yaptı. Günümüzde sigaranın tedrici intihar kapsamında değerlendirildiğini belirten Kaplan, ülkede sigara kullanma yaşının 11'e düşmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi. Anne ve babalara çocuklarını zararlı alışkanlıklardan koruma hususunda çok büyük görevler düştüğünü belirten Kaplan, aile ortamında yeterli sevgiyi görmeyen gençlerin çoğu zaman 'yalancı sevgilere' kanarak madde bağımlısı haline geldiğini kaydetti. Kaplan, "Çağımızın en büyük hastalığı sevgisizlik. Aile ortamında anne ve babasından sevgi göremeyen gençler çoğu zaman sevgiyi sokakta sahte sevgilerde arayarak hayatlarını karartıyor. Bir kereden bir şey olmaz diyerek başlanılan tütün kullanımı belirli bir süre sonra tiryakiliğe dönüşüyor. Sigara kullanımı alkol, esrar, eroin, kokain ve bali kullanımı kadar çok tehlikeli. Sigara kullanımı aynı zamanda alkollü içecek, esrar, eroin ve kokain kullanımına da kapı aralıyor." dedi.

Ülkede alkol kullanımının 12 yaşa indiğini belirten Kaplan, alkolsüz bira kullanımına yönelik yapılan reklamların da alkollü bira içimine öncülük ettiğini kaydetti. Kaplan, geçen yıl Türkiye'de 120 bin kişinin tütün kullanımına bağlı akciğer kanserinden hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber