İnegöl'de çöpler yer altına iniyor

İnegöl Belediyesi hem sağlık hem çevre güzelliğini yakından ilgilendiren yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çevre ve insan sağlığı konusunda hayata geçirdikleri projelerin önemine işaret etti. İnegöl'ün bugünü ve geleceği için çok büyük önem taşıyan yer altı çöp konteynerleri projesini hayata geçirmenin heyecanını yaşadıklarını dile getiren Aktaş, çevre projeleri kapsamında bir çok çalışmaya imza attıklarını belirtti.

En önemli yatırımlardan biri olan Katı Atık Düzenli Depolama Sahasını hayata geçirdiklerini, diğer taraftan da çöple birlikte atılan milli servetin peşine düştüklerini söyleyen Aktaş, ?Çöpe atılmış ancak geri dönüştürülebilen atıklar için yeni bir proje geliştirdik. Bunun için Geri Kazanım Projemizi hayata geçirdik. 2010 yılını Çevre-Sağlık yılı ilan ederek; ambalaj atıklarından, atık yağ ve atık pile, vandalizmden su kaynaklarının korumasına, çevremizi yeşillendirmeden bez torbanın kullanımına, hatta ömrünü tamamlamış lastiklerin toplanmasına kadar birçok konuda çalışma yaparak, halkımızın bilinçlenmesine katkı sağladık.? dedi.

Geri dönüşümde Türkiye'de sayılı belediyeler arasında olduklarını söyleyen Başkan Aktaş, şöyle devam etti: ?Şu an devam ettirdiğimiz kampanyalarımızla, Geri kazanım Projemizi hala sürdürüyoruz. ?Atık Pili Getir, Şekeri Götür' kampanyası ile son derece zararlı atık pili getiren öğrencilere şeker veriyoruz. ?Atık Yağı Getir Deterjanı Götür' kampanyası ile atık yağ getiren herkese deterjan hediye ediyoruz. Çünkü atık yağın su kaynakları ve sağlığımız için ne denli zararlı olduğunu biliyoruz. Biz bundan dolayı ?Atık Yağı Atmayın, İnegöl'ü Yakmayın' diyoruz.?

?Bu konuda yaptığımız çalışmaların meyvesini de insan ve çevre sağlığı açısından çok olumlu şekilde geri topluyoruz.? diyen Aktaş, 2006 yılında ?0' olan geri dönüşüm rakamının bugün günlük 25 bin rakamına ulaştığını söyledi.

İnegöl Belediyesi'nin atık sorunu için büyük rahatlık sağlayacak 3,5 ton hacme sahip 70 adet yer altı konteynerleri ve 3 bin 200 litre hacme sahip 100 adet yer üstü konteynerlerinin montajının Haziran ayı sonuna kadar bitirileceğini söyleyen Aktaş, sistemin belediyeye maliyetinin 672 bin TL olduğunu sözlerine ekledi. Yapılan konuşmanın ardından, dualar edilerek kurban kesildi. Ardından, yeraltına yerleştirilen ilk konteynerin çalışma sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber