Emekli Bir-Sen Bağkur'dan şikayetçi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2005 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çok uzun yıllar üyesini arayıp-sormayan Bağkur'un emekliliği engellediği savunularak, 5 yıl prim yatırmayan üyelerin kaydının silinmesi önerildi.

Emekli Bir-Sen; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına çağrıda bulunarak ,5 yıl hiç prim yatırmayan üyelerin kaydının silinmesini istiyor.

Sendika Genel Başkanı İsrafil Odabaş, Bağkur yönetici ve çalışanlarının ilgisizliğinin cezasını üyelere çektirigldiğine dikkat çekerek, haber7 aracılığı ile Bakan Başeskioğlu'na şu çağrıda bulundu.

Kişi ; Bağkur'a üye olmadan ya 657'de yada SSK'n da çalışmış olabiliyor. Her hangi bir ticari iştigale başlayınca yaptırdığı Bağkur kaydı,kayıt olduğu günden itibaren unutulduğu ve çok uzun yıllar binlerce üye aranıp-sorulmadığı gibi herhangi bir ihbarnamede gönderilip, primleri tahsil edilmemiştir.

Zaten parasızlıkla-açlıkla mücadele eden üye primini yatıramamaktadır. Daha sonra herhangi bir hizmetinden dolayı emekliliğini istediği takdirde, karşısına son üç yılda kayıtlı gözüken Bağkur çıkıyor.

Üyenin müracaatı ile üyesini hatırlayan Bağkur Şubeleri, bu kez de üyenin önüne kabarık bir faizli Borç dökümanı çıkartıyor ve emekli olabilmesi için milyarlarca olan borcunu ya hemen yada taksit ile ödemesini istiyor.

Aksi takdirde emekli olamayacağını bildiriyor. Taksit ile ödeme de yapsa taksitler bitinceye kadar emeklilik işlemi yapılmıyor. Peki bu parasız üye birikmiş olan bu faizli parayı nasıl ödesin Sayın Bakanım. Son 3 yıl Bağkur'a kayıtlı olduğu gözüktüğü için daha önceki başka alanlarda yapmış olduğu hizmetlerden de emekli olamıyor.

Yani ne Bağkur'dan, ne Emekli Sandığından nede SSK ?dan 20 yılda hizmet etse ve yaşı da geçse emekli olamıyor. İlle de parayı yatır deniliyor.

Peki bu zatlar yıllarca çalıştıkları kurumun görevlileri değimliydi ki üyeleri arayıp-sormadılar? Sayın Bakanım bu meselenin tek çaresi var.

Bağkur'a en az hiçbir şekilde 5 yıl prim yatırmayan üyenin kaydını Bağkur'dan sildirme hakkı getirmeli. Çürkü; bu şekilde primlerini 10-15 yıl yatırmayan binlerce üye var.?


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber