Gözaltına alınan Org. Fevzi Türkeri kim?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3'üncü dalgada gözaltına alınan Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Org. Fevzi Türkeri, 28 Şubat sürecinde "Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Dairesi Başkanlığı" görevini yürütüyordu. Sonra korgeneralliğe terfi ettirildi ve Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı oldu.

MEDYA ANDICINI İMZALADI

Batı Çalışma Grubu'nun Kriz Masası'nda görev alan Türkeri, 28 Şubat döneminde laiklik ve "İrticai tehdide" yönelik brifing vermek üzere Karargaha ilk olarak rektörleri davet etti. Türbanlı öğrenciler konusundaki hassasiyet dile getirildi. Brifing alanlar arasında medya temsilcileri, sivil toplum örgüt üyeleri ve iş adamları da vardı. Dönemin Başbakanı Erbakan'ın istifasına neden olan son brifing ise 10 Haziran 1997'de yargı erklerine verildi. Türkeri'nin adı Andıç skandalıyla bir kez daha gündeme geldi. PKK'lı Sakık ifadesinde bazı gazetecilerin ve sivil toplum kuruluşlarının "para karşılığı PKK'ya destek verdiklerini" iddia etmişti. Bazı medya patronları adı geçen gazetecilerin işine son verdi. Bunların arasında Cengiz Çandar, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Mehmet Barlas, Mehmet Ali Birand gibi gazeteciler bulunuyordu. Belgede adı geçen Akın Birdal da suikasta uğramış, ağır yaralı olarak kurtulmuştu. Andıçta Tümgeneral Fevzi Türkeri'nin imzası vardı. Türkeri, CHP hakkında da bir Andıç düzenledi. 2000 tarihli o Andıç'ta, Fikri Sağlar'ın Avrupa'daki PKK'lılarla temas halinde olduğu, CHP'nin Doğu ve Güneydoğusu'ndaki teşkilatında Baykal'ın etkisini kırmaya çalıştıkları anlatılıyordu.

KARARGÂH'TA BRİFİNG

28 Şubat döneminde Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Dairesi Başkanlığı yapan Tuğgeneral Fevzi Türkeri, irtica brifinglerini örgütleyen isim olarak biliniyor. Türkeri'nin Karargâhta çekilen bu fotoğrafta yanında oturan emekli general Erol Özkasnak da 2'nci dalgada tutuklanmıştı. Türkeri orgeneral rütbesiyle Jandarma Genel Komutanlığı'ndan emekli oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber