Havalar nasıl olacak? - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Bitlis, Muş, Van ve Hakkari), Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Niğde, Kayseri ve Kahramanmaraş ile Ankara'nın kuzeydoğu ilçelerinin (Çubuk, Akyurt, Elmadağ ve Kalecik) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz Kıyılarında sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara'da 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

SİS UYARISI: Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz Kıyılarında sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Görüş mesafesinde azalma, hava ve deniz ulaşımında aksama) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra Trakya kesiminin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin genelinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı, Niğde ve Kayseri ile Ankara'nın kuzeydoğu ilçelerinin (Çubuk, Akyurt, Elmadağ ve Kalecik) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin genelinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz Kıyılarında sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin doğusunun (Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Bitlis, Muş, Van ve Hakkari) aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber