Yıldırımdan, Telekom'un kasasındaki para hakkında ilginç açıklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2005 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hazine'ye aktarılacak olan Türk Telekom'un kasasındaki paralarla ilgili takvimi soran gazetecilere, "Türk Telekom'un kasasındaki paranın tasası bize mi düştü?" yanıtını verdi.

Resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Pakistan İletişim Bakanı Muhammed Sharnim Siddiqul ve Pakistan Adalet ve İnsan Hakları Bakanı Muhammed Vasi Zafer, Bakan Yıldırım'ı ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Yıldırım, Pakistan heyetini Türkiye'de görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Pakistanlı Bakan Zafer ise, Türkiye ziyaretiyle ilgili olarak, "Umduğumuzdan fazlasını bulduk" ifadesini kullandı. Bakan Zafer, Türkiye ile daha aktif bir ilişki içine girmek istediklerinin altını çizdi.

Konuk bakanlardan Siddiqul da, ülkesinin bu yılaltyapı için 5 milyar dolar kaynak ayırdığını belirterek, Türk müteahhitleri ülkesinde iş yapmaya davet etti. Siddiqul, yarım kalan ve halen çözüme kavuşturulamamış olan Bayındır İnşaat'ın işiyle ilgili konuyu da "mahkeme dışında" çözmek istedikleri bildirdi. Her iki ülke başbakanlarının da konuya iyi niyetli yaklaştıklarını anımsatan Siddiqul, "Bayındır konusunu dostane bir şekilde çözmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından gazetecilerin Türk Telekom'un kasasındaki paranın özelleştirme sırasında ne olacağı ve bu konuda izlenecek takvim konusundaki sorusunu yanıtlayan Bakan Yıldırım, "Türk Telekom'un kasasındaki paranın tasası bize mi düştü" dedi. Bakan Yıldırım, söz konusu paranın ne şekilde Hazine'ye aktarılacağı konusunda Maliye Bakanlığı koordinasyonunda çalışıldığını anımsatarak, talip olan şirketlere Türk Telekom'u hangi bilançoyla alacaklarının bildirildiğini kaydetti. Türk Telekom'un kasasındaki para miktarının sürekli değiştiğini ve bu nedenle bu konuda net bir rakam vermenin mümkün olmadığını ifade eden Bakan Yıldırım, önemli olanın talip şirketlerin Türk Telekom'u hangi bilançoyla alacaklarını bilmeleri olduğunu dile getirdi. Yıldırım, Türk Telekom'a en uygun teklifi veren firmayla konunun ayrıca görüşüleceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Bakan Yıldırım, meydana gelen anlaşmazlık neticesinde Bayındır İnşaat'ın yarım kalan İslamabad-Peşaver otoyolu işiyle ilgili konunun çözüme kavuşturulması için her iki ülkenin ulaştırma ve adalet bakanlarının bugün bir araya geleceklerini açıkladı. Görüşmenin ardından Bakan Yıldırım, Pakistanlı bakanlar Siddiqul ve Zafer toplantıya geçti. Toplantıya Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in de katılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber