Lise öğrencisi iki genç kızın öldüğü trafik kazası

Merkez Nilüfer ilçesinde, 2010 yılının Kasım ayında, okula giden iki lise öğrencisine çarparak ölümlerine yol açmaktan sanık minibüs sürücüsünün yargılandığı davada İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden beklenen rapor geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, kazada ölen liseli kızların aileleri ile taraf avukatları katılırken, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Güner Çalışkan (33) gelmedi.

Mahkeme heyeti, duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden beklenen raporun mahkemeye ulaştığını bildirdi. Rapora göre, kazada ölen Didem Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz tali kusurlu gösterilirken, araç sürücüsü Güner Çalışkan'ın ise asli kusurlu bulunduğu belirtildi.

Müştekilerin avukatı Seffan Kılınç, İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden gelen raporu kabul etmediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Sanık avukatı tarafından hukuka aykırı bir şekilde daha önce mahkeme istemeden bir rapor hazırlandı ve bu rapor da dosyaya konuldu. İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi de bu raporu dikkate alarak kendi raporlarını oluşturdular. Bu raporun dosyadan çıkarılmasını talep ediyoruz. Ayrıca bu raporu hazırlayan polis memurları ve duruşmalara katılan tanıklar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Olay yerinde mahkeme heyetinin katılacağı bir keşif yapılmasını talep ediyoruz."

Sanık avukatı Ali Özcan ise kendileri tarafından hazırlanan raporun dikkate alınmadığını ileri sürerek, olay yerinde inşaat çalışmaları yüzünden değişiklik olduğu için yapılacak keşfin dosyaya katkı sağlamayacağını savundu.

Mahkeme heyeti, keşif talebini reddederek, avukatların son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

Duruşma çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplayan Didem ve Ezgi'nin babaları Saffet Topuz ve Sinan Çakar, adaletin er ya da geç sağlanacağını ifade ederek, karara göre gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını söylediler.

-Olay-

Bursa-İzmir karayolunda, 25 Kasım 2010'da, Güner Çalışkan'ın kullandığı 16 GD 730 plakalı minibüsün çarptığı Fatih Lisesi öğrencileri Ezgi Nil Topuz ve Didem Zeynep Çakar, ağır yaralı olarak kaldırıldıkları Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde ölmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber