Canlı müzik eşliğinde diyaliz, hastaları memnun etti/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi'ndeki böbrek hastaları, getirilen orkestrayla canlı müzik eşliğinde diyalize girdi. Müziğin etkisiyle yerinde duramayan bazı hastalar diyaliz esnasında kalkıp oynamaya başladı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Danış'ın hazırladığı proje ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi'nde diyalize giren hastalar farklı bir gün yaşadı. Diyaliz Ünitesi'ne getirilen orkestra ile hastalar canlı müzik eşliğinde diyalize girdi. Bazı hastalar, müziğin etkisiyle diyaliz sırasında kalkıp oynamaya başladı. Bazı hastalar da söylenen şarkılara eşlik etti.

Hastanenin sosyal hizmet uzmanı Yasemin Danış, üniversitenin Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri ile birlikte düzenledikleri etkinlikle diyaliz hastalarına farklı ve eğlenceli bir gün yaşamalarını amaçladıklarını söyledi. Bazı hastaların, haftanın iki ya da üç günü 4-5 saat diyalize girdiklerini ifade eden Danış, "Hastalarımıza farklı bir gün yaşatmak, onları bir an olsun yaşadıkları bu sıkıntılı durumdan biraz uzaklaştırmak için üniversitedeki Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri ile yaptığımız eğlenceli bir çalışma." dedi.

Etkinlikten hastalar da memnun oldu. Diyaliz hastası Yusuf Mahmutoğlu, etkinliğin gerek hastalar için gerekse çalışanlar için çok iyi bir motivasyon sağladığını kaydetti. Diyaliz hastalarının stres altında olduğunu vurgulayan Danış, "Diyaliz Ünitesi en yoğun tedavi yerlerinden birisi. Dolayısıyla hemşireler bile stres içerisinde. Bunları atmak için bu tür programlar çok önemli. Motivasyona büyük ihtiyaç var. Bu ihtiyacı giderdikleri için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Diyaliz hastası Aydın Özkan da etkinliği güzel bulduğunu ifade ederek, "Bu tür etkinlikler bizim yaşadığımızı ve var olduğumuzu anlatıyor. Bir hasta olarak unutmadıkları için teşekkür ediyor, devam etmesini istiyoruz." diye duygularını dile getirdi. Programda ayrıca, hastalara çeşitli ikramlar yapıldı, hediyeler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber