MTTB'den pedagojik formasyonun kaldırılmasına şartlı destek

Milli Türk Talebe Birliği Erzurum Temsilcisi Nuh Karagöl, pedagojik formasyonun kaldırılmasının yeni mağdurlar doğurduğunu söyleyerek, bunu önlemek için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir grup fen ve edebiyat fakültesi öğrencisiyle birlikte basın açıklaması yapan Karagöl, bu fakültelere yönelik pedagojik formasyonun kaldırılması kararının gözden geçirilmesini istedi. Milli Türk Talebe Birliği olarak mağduriyetlerin giderilmesi için tüm teşkilatlar nezdinde bu kararı protesto edeceklerini ifade eden Karagöl, gerekirse adli makamlara bu hükmün yürürlüğünün durdurulması için başvuracaklarını vurguladı. Öğretmen atamalarında yığılma olduğunu, ancak bunun çözümünün fen-edebiyat fakültesi öğrencilerini mağdur etmek olmadığının altını çizen Karagöl, pedagojik formasyonun kaldırılmasını ise şu şartlarda kabul edeceklerini vurguladı:

?Mevcut fen-edebiyat fakültesi öğrencilerinin mağdur edilmemesi için halihazırda halen bu fakültelerde okuyan öğrencilere bu hakkın tanınmasının devam ettirilmesi, 2012 yerleştirmelerinden sonra pedagojik formasyonun kaldırılması ve yeni gelecek öğrencilerin yeni değişiklikleri kabul ederek tercihlerde bulunması. Fen-edebiyat fakültesi madem bilim adamı yetiştiriyor, bilim yuvası olan üniversitelerde fen-edebiyat fakültesi mezunu öğrencilerine yüksek lisans ve doktora gibi akademik kariyerlerde öncelik tanınması.?

Karagöl ayrıca, öğretmen atamalarının önündeki yığılmaların giderilmesi için eğitim fakültesi kontenjanlarının sınırlandırılması ve eğitim fakültesinin ikinci öğretimlerinin de kapatılması kararının yanında olduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber