Trabzon ve Giresun'da yoğun sis

Trabzon ve Giresun sahillerindeki yerleşim yerlerini 3 gündür etkisi altına alan yoğun sis, vatandaşları endişelendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hafta başından başlayarak Karadeniz üzerine çöken yoğun sis, özellikle Trabzon ve Giresun ili sınırları içinde deniz trafiğini olumsuz yönde etkilerken sahil kesimlerinde yaşayan insanları da tedirgin etti.

Bölgede etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 150 metreye kadar düşerken, bu durum hava ulaşımında aksamalara neden oldu. Yoğun sis nedeniyle İstanbul ve Ankara'dan Trabzon Havaalanı'na sabah saatlerinde gerçekleştirilecek uçuşlar ile bu havaalanından diğer illere yapılacak uçuşların iptal edildiği bildirildi.

Konu hakkında bilgi veren Trabzon Meteoroloji İstasyon Müdürü Mustafa Dalman, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Trabzon ve Giresun'a kadar olan sahil şeridinde sisin etkili olduğunu söyledi. Yoğun siste Görele sahillerinde göz gözü görmedi.

Sahil kesimindeki sisin tamamen hava sıcaklıklarının artışından kaynaklandığını ifade eden Dalman, "Hemen hemen her yıl aynı zaman aralıklarında sahil şeridinde sis etkili oluyor. Sise bağlı olarak hava sıcaklıkları 8 ile 10 derece arasında düşüyor. Yarından itibaren etkisini kaybetmesini beklediğimiz sisle birlikte, bölgedeki hava sıcaklıklarında da 6-7 derecelik bir artış bekliyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber