Salihli'de Ova Yolu, göçük nedeniyle trafiğe kapatıldı

Manisa'nın Salihli İlçesi'nden geçen Alaşehir Çayı kenarında bulunan ve bağ bahçe ile çiftliklere ulaşımı sağlayan yolda göçük meydana geldi. Yol, tedbir amaçlı araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alaşehir Çayı, aşırı yağışlar nedeniyle 2 yıl önce taşma riski yaşadı. Selin vurduğu çayın toprak duvarlarında birkaç metre eninde göçme meydana geldi. Göçmenin devam etmesi üzerine ortaya çıkan risk nedeniyle, yolun tedbir amaçlı araç ve yaya trafiğine kapatılmasına karar verildi.

Yağmur sularıyla göçmenin devam ettiği Alaşehir Çayı'nın duvarlarında sağlamlaştırma çalışmaları yapılacağı belirtilirken, yaz sıcaklarının başlaması ve toprağın kurumasına kadar yolun trafiğe kapalı kalacağı bildirildi.

DSİ ÇALIŞMA YAPMIŞTI

2009 yılında yaşanan şiddetli yağışlar sonucu Alaşehir Çayı taşma noktasına gelmiş, çay üzerinde bulunan 3 köprü uzun süre araç ve yaya trafiğine kapatılmıştı. Bölgede arazisi olan ve devamlı gidip gelen vatandaşlar, taşkın riskinin yaşanmasının ardından Devlet Su İşleri (DSİ) ekipler dere yatağında genişletme çalışma başlattı. Bu çalışmaların ardından yine dere yatağında göçmeler meydana geldiğini belirten vatandaşlar, göçmelerin ileride daha ciddi sıkıntılar yaşatacağı uyarısında bulundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber