İzmir'de gümrük kaçakçılığına yönelik operasyon

İzmir'de, yurda kaçak olarak getirildiği belirlenen 797 paket sigara, 35 kilogram çay, 39 paket nargile tütünü, sigara sarma makineleri ve sigara tablaları ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Alo 136 Gümrük ihbar hattına yapılan ihbar üzerine Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda başlattığı takibin ardından, Hatay Semti İnönü Caddesi'ndeki bir iş yerinde arama yaptı.

Aramada, Türkiye'ye kaçak olarak getirildiği belirlenen 787 paket sigara, 35 kilogram çay, 39 paket nargile tütünü, sigara sarma makineleri ve sigara tabakaları ele geçirildi. Kaçak ürünlere el konulurken, iş yeri sahibi M.Y. gözaltına alındı.

M.Y'nin, 5608 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında hakkında işlem yapıldığı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği bildirildi.

İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü yetkilileri vatandaşların şüpheli gördükleri durumları Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık İhbar Hattı olan "Alo 136" hattına bildirmeleri durumunda, ihbarların detaylı olarak değerlendirildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber