CHP'li Öztrak: 2001 krizinde bile memur maaşları tıkır tıkır ödenmişti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez devlet memurlarının yılın üçte biri bitmişken zam almadığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öztrak, 2001 krizinde bile memur maaşlarının 'tıkır tıkır' ödendiğini kaydetti.

Faik Öztrak, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Dünya ekonomisinin halen kırılgan bir dengede olduğunu vurgulayan Öztrak, "Dışarıda durum böyle iken ekonomide koordinasyon zafiyetleri her geçen gün daha da belirgin hale geliyor." diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez devlet memurlarının yılın üçte biri bitmişken zam almadığını söyleyen Öztrak, "2001 krizinde bile memur maaşları tıkır tıkır ödenmişti. 2 milyon 800 bin memur zam almadan çalışmaya devam ediyor. Maliye Bakanı 'bütçe imkanları belli benden bu yıl bir şey beklemeyin' demeye başladı. Memur zammının belirlenmesinde resmi enflasyon hedef ve tahminleri önemli bir parametre. Memurlar adına pazarlığı yürütecek sendika temsilcilerine buradan sesleniyorum: Elektriğe, doğalgaza ve akaryakıta yapılan zamlar ortada. Bu yıl için enflasyon beklentisi hedefin yüzde 52 üzerinde. Pazarlığınızı bu parametrelere göre yapın." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber