Domates fideleri bozuk çıkan çiftçiler soluğu adliyede aldı

Domates üretiminde ambar konumunda bulunan Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Atayurt Beldesinde çiftçiler domates fidesi şoku yaşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçimini domates üreticiliği yaparak temin eden yaklaşık 200 çiftçi, özel bir firmadan aldıkları domates fidelerinin yarısı bozuk çıktı. Veresiye aldıkları fidelerin borcunun nasıl ödeyeceklerinin şaşkınlığını yaşayan çiftçiler, topladıkları imza ile keşif talebiyle Silifke Adliyesine müracat etti. Adli mercinin, keşif için her bireyin ayrı ayrı bir dosya açılması ve açılan her dosya için de yaklaşık bin TL masrafı olduğu bilgisini alan çiftçiler aynı günde ikinci defa şok oldular. Paralarının olmadığını ifade eden çiftçiler, seralara dikilen domates fidelerinden dönüm başına yaklaşık 15 bin lira zarar ettiklerini kaydettiler.

Mağduriyetlerini gidermek ve taksitle aldıkları malzemelerin borçlarını nasıl ödeyeceklerini bilemeyen 200 çiftçi, haklarını aramak için topladıkları imzalı dilekçelerini ilgili makamlara göndereceklerini söylediler.

Dilekçeyi imzalayan 50 kişinin haricinde yaklaşık 200 kişinin de aynı şekilde mağduriyeti bulunduğunu belirten ürecilerden Mehmet Ali Yakar, ? Diktiğimiz fide başına 5 kilo ürün beklerken bozuk çıkan domates fidesi nedeniyle 1 kilo bile ürün alamadık. Fideler bozuk çıktı. Bu nedenle bir dönümden 15 bin lira zarar ettik. Aramızda 2 bin fidan diken arkadaşımız var. Bugünkü fiyatla hesaplarsak adamın zararı 100 bin TL. Kim karşılayacak bunu. Bize fidan satan firmaya gittik ve mağduruz bizim zararımız ne olacak dedik. Firma yetkililer kendilerinin de yapabilecekleri bir şey olmadığını söyledi." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber