Balkanlıoğlu: Afyon'da içkinin tamamen yasaklandığı doğru değil

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'da, valilik kararıyla açıkta alkol kullanımı ve satışının yasaklanması vatandaşlardan destek görürken, basında 'Afyon'da içki satmak yasaklandı' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, konunun medyada farklı şekilde yer almasının ardından basına bir açıklamada bulundu. Balkanlıoğlu, ?Her yer yasakmış gibi? algılanmasının yanlış olduğunu belirterek, ?Halktan büyük bir taktir topladık. Telefonlar, tebrik ve mailler alıyoruz. Bu işten muzdarip olduğunu bildiren bir tane Afyonkarahisarlı yok şu ana kadar. İlgili vatandaşlar şikâyetlerini yapacaklar, emniyet ve jandarma takip edecek.? dedi.

Balkanlıoğlu, başka illerde 5 sene 10 sene getirilen bu yasağın Danıştay'a götürüldüğünü ve valiliklerin haklı bulunduğunu ifade etti. Balkanlıoğlu, ?Biz eski köye yeni adet getirmedik. Yasakların büyük bir kısmında yasada, mevzuatta, yönetmeliklerde zaten yasaktır. Mabetlerde, mezarlıklarda, kutsal mekanlarıda halkın eğlendiği dinlendiği mekanlarda, alışverişlerde, ruhsatlı mekanlar dışında açık kadehli içki satışı zaten bunlar yasak. Biz bunları derleyip, toparlayıp halkın anlayacağı bir metin haline getirdik hepsi budur.? diye konuştu.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da 3 yıllık görev süresi boyunca şehre gelen ziyaretçilerden aldıkları en çok şikayetin parkların, bahçelerin hatta cami bahçelerinin bile gayri ahlaki amaçlar için kullanılması ve açıktan içki içilmesi olduğunu söyledi. Çoban, ?Emniyet Müdürlüğümüzün teklifi ile sayın valimizin bu konuda bir tedbir almasını gayet olumlu buluyorum, destekliyorum. Ancak basında sanki Afyonkarahisar'da içkinin yasak olduğuna dair haberler çıkmıştır. Bunlar doğru değildir. Açıkta içki satışı her yerde yasaktır. Afyonkarahisar halkı bu kararı mutlulukla memnuniyetle karşılamıştır. Şu anda bize de birçok il belediyesinden görüş sorulmaktadır.? dedi.

Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli de valiliğin aldığı bu karar sonrasında bundan sonra açıkta alkol kullananlara para cezası ile birlikte yaptırım uygulayarak olay yerinden uzaklaştırabileceklerini söyledi.

Afyonkarahisar'da üç gün önce Vali İrfan Balkanlıoğlu imzasıyla yayınlanan 2012/3 sayılı ?Açıktan alkol alınmanın ve alkol satışının yasaklanması' başlıklı karara göre piknik ve ören yerleri de dahil olmak üzere alkol yasağı getirildi. Açıktan alkol alınmanın ve alkol satışının yasaklanması kararına gerekçe olarak da alkol kullananlarca şehrin belli yerlerinin mesken tutulması, buralarda taşkınlık yapılması, çevreye rahatsızlık verilmesi, trafik kazalarının önlenmesi gösterildi. Yasağa uymayanlar, Kabahatler Kanunu'nun ?Sarhoş' ve ?Gürültü' kabahatini düzenleyen 35 ve 36'ncı maddelerine göre cezalandırılacak. Maliye Bakanlığı'nın 2012'ye yönelik tebliğine göre yasağı ihlal edenlere 82 TL ceza kesilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber