Dolmabahçe'deki helikopter pisti yeni değil

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2012 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Milli Saraylar Genel Sekreterliği, bazı medya kuruluşlarında yer alan ''Dolmabahçe'ye Helikopter Pisti'' başlıklı habere ilişkin, habere konu olan pistin yeni yapılmış bir helikopter pisti değil, eskiden de var olan pistin de içinde bulunduğu iyileştirme çalışmalarının yapıldığı alan olduğunu bildirdi.Genel Sekreterlik'ten yapılan yazılı açıklamada, bazı medya kuruluşlarında ''Dolmabahçe'ye Helikopter Pisti'' şeklinde haber yer aldığı bildirildi.

Bahse konu olan haberin daha önce olmayan, ancak yeni yapılan bir helikopter pistinin varlığından bahsediyormuş gibi bir izlenim uyandırdığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Habere konu olan bölge, otopark olarak geçmişte de TBMM Milli Saraylar'ın kullanımında idi ve yine aynı bölgede olağanüstü durumlar için helikopter pisti de mevcuttu. Ancak bu bölgenin sahil şeridinde daha önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olup özel bir işletmeciye tahsis edilen kafeteryanın tahsisinin Milli Saraylar'a geçmesinden sonra yönetimimiz kararıyla bir kısım iyileştirme çalışmaları yapılmaya başlanmıştır.

Bu çalışmalar kapsamında ise zaten daha önce var olan helikopter pisti yeniden boyanmış ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilmiştir. Yani Dolmabahçe Sarayı ile Dolmabahçe Camisi arasındaki alanda, haberlerde bahse konu olduğu üzere yeni yapılmış bir helikopter pisti değil, zaten eskiden de var olan pistin de içinde bulunduğu iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber