3 farklı kentte 3 ayrı 1 Mayıs

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da Grup Yorum ve Kardeş Türküler, Ankara'da Mustafa Ceceli konser verecek. Bursa'da ise kolbastı oynanacak

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 3 kentte 3 ayrı programla kutlanacak. Türk-İş ile Türkiye Kamu-Sen Bursa Kent Meydanı'nda, Hak-İş ile Memur- Sen Ankara Tandoğan'da, DİSK ile KESK de İstanbul Taksim'de kutlama yapacak. İstanbul Taksim'deki 1 Mayıs kutlaması için, saat 09.00'dan itibaren, DİSK'e bağlı sendika üyesi işçiler Şişli'de, KESK'e bağlı sendikaların üyeleri Tarlabaşı'nda, TMMOB ile TTB üyeleri Beşiktaş'ta toplanacak. Saat 10.30 gibi grupların 3 koldan Taksim Meydanı'na yürüyüşü başlayacak. Katılımcıların tamamının alana girmesinin ardından sendika başkanları konuşma yapacak. Konuşmaların ardından Kardeş Türküler ile Grup Yorum konser verecek.1978'de 1 Mayıs kutlamalarına kapatılan Taksim'e 2010'da tekrar izin verildi. Kutlamalar, 2 yıl boyunca Türk-İş, Türkiye Kamu-Sen, DİSK, Memur-Sen, Hak-İş ve KESK'in yanı sıra sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin katılımıyla Taksim'de ortak yapılmıştı.

HALK OYUNLARI

Ankara Tandoğan'daki kutlama için Atatürk Kültür Merkezi ile Memur-Sen önünde toplanacak katılımcılar, kontrol noktalarından geçerek meydana girecek. 1 Mayıs bildirisi okunacak ve konfederasyon genel başkanları konuşma yapacak. Halk oyunları gösterilerinin ardından Mustafa Ceceli konser verecek. Türk-İş ile Türkiye Kamu-Sen'in Bursa'da yapacağı kutlamalar için sendika üyeleri, stadyum önünde toplanacak. Grupların Kent Meydanı'nda toplanmasının ardından 1 Mayıs kutlaması başlayacak. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ile Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un konuşmalarından sonra kolbastı grubu gösteri sunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber