Askeri serviste sakız çiğneyen Yüzbaşı'ya 25 gün hapis

Haber Giriş : 04 Haziran 2005 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri Yargıtay, serviste sakız çiğneyen ve kendisini sakızı çıkarması konusunda uyaran üstünü dinlemeyen yüzbaşının 25 gün hapis ile cezalandırılmasını istedi...

İZMİR Hava Üs Komutanlığı'nda görevli yüzbaşı A.O, ağzının kokusunu gidermek için servis aracında ağzına bir sakız attı ve çiğnemeye başladı. Yüzbaşı A.O'yu önünde oturan kıdemli bir yüzbaşı, sakızı çıkarması konusunda uyardı. Ancak A.O. uyarıya rağmen sakızı çıkarmadı. Kıdemli yüzbaşı, dolu olan serviste sakızını çiğnemeye ve patlatmaya devam eden yüzbaşı A.O hakkında, şeref ve haysiyetinin kırıldığını iddia ederek, dava açtı.

SANIK sandalyesine oturan A.O, savunmasında yüzbaşının haysiyet kırıcı şekilde kendisini uyarması nedeniyle tahrike kapıldığını ve sakızı çıkarmadığını belirtti. Servisteki pek çok kişinin de sakız çiğnediğini belirten A.O, emre itaatsizlik etmediğini de söyledi. Ancak Askeri Yargıtay 4. Dairesi, A.O'nun askeri disipline uygun bir davranış sergilemediği ve üstünün verdiği emri dinlemediğine karar vererek 25 gün hapis ile cezalandırılmasını istedi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber