Kozan'daki baraj kapağının patlaması

Adana'nın Kozan ilçesindeki Gökdere-Köprü Barajı derivasyon tünel kapağının patlaması sonucu kaybolan 5 işçinin bulunması için 5 gün sürecek kapsamlı bir arama çalışması yapılacağı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, kayıp işçilerin yakınlarının başvurusu doğrultusunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile görüştüklerini, bu kapsamda da Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğü bünyesinde görevli ekiplerin Gökdere-Köprü Barajı ile Sanibey Barajı arasındaki nehir yatağında geniş kapsamlı bir arama çalışmasında bulunacağını söyledi. Sevgili, aramaların bugün başlatıldığı ve 6 Mayıs Cuma gününe kadar devam edeceği bilgisini verdi.

Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğü yetkilileri ise, Sanibey Barajı'na indirilecek bir botla bölgede aramalarda bulunulacağını, sonrasında da Gökdere Barajı'na doğru yönlendirileceğini, ikinci bir ekibin de Gökdere-Köprü Barajı'ndan aşağıya doğru gelerek nehir kıyısında arama gerçekleştireceğini belirtti.

Kayıp 5 işçinin bulunması amacıyla Adana Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ve Adana Emniyet Müdürlüğü sualtı polislerinden oluşan 30 kişilik ekip 4 Nisan'da Göksu Nehri ve baraj havzasında kapsamlı bir arama gerçekleştirmiş, ancak sonuç alınamamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber