İçme suyu ve yollara 10.3 milyon lira

Bartın İl Genel Meclisi, 2012 yılında İl Özel İdaresi tarafından köylerde içme suyu ve yollar için 10.3 milyon lira harcayacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, 2012 yılında köylere yol ve içme suyu için 10.3 milyon lira ödenek ayırdıklarını belirtti. Yol ve içme suyu projelerinin gündemlerinde olduğunu belirten Kartal, "Hummalı bir çalışmamız var. Bazen tartışmalar oluyor ama bunlar gayet normal. Bartın bu yıl KÖYDES'ten 4 milyon 765 bin lira kaynak aldı. İl Özel İdaresi ödeneğimiz ile birlikte 10.3 milyon lira yatırımlarımız olacak. Bu ödenek sadece yol ve içme suyuna harcanacak. Kış şartlarının ağır geçmesi, heyelan ve kar mücadelesi yönünden bazı sıkıntılar oldu. 47 kilometre asfalt çalışmamız var. Ulus ilçemiz Tahsisat Komisyonuna 9 kilometre asfalt teklifi yaptı. Daha fazla asfalt yapmak istiyoruz. Yüzde 65 asfalt oranımız var. Bin 250 kilometreye ulaştık. Kar mücadelesinde ana arterlerimiz ve ana köy yollarımızda bozulma meydana geldi. Ödeneğimizin yüzde 25'ini asfalt ve yamaya ayıracağız. Yollarımızı tamir etmezsek, önümüzdeki yıl yollarımızı kaybederiz" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, merkez, Amasra ve Kurucaşile ilçesinde asfalt oranının yüksek, Ulus ilçesinde ise düşük olduğuna da dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber