Okul sütü yine hastanelik etti/ Video

Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün birçok ilde öğrencilerin ''okul sütü" nedeniyle hastanelik olmalarının ardından bugün de Eskişehir, Muş, Adana ve Aksaray'da süt içen bazı öğrenciler hastaneye kaldırıldı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de 7 öğrenci okulda süt dağıtımından sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.Merkez Tepebaşı ilçesi Esentepe Mahallesi Yeşilmeydan Caddesi'nde bulunan Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda süt dağıtımından sonra 7 kız öğrenci rahatsızlandı.

Okul idaresinin haber verdiği 112 Acil Servis ekiplerince Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 7 öğrenci burada tedavi altına alındı.

Müşahede altına alınan öğrencilere serum verildi.

Söz konusu 7 öğrencinin içtikleri sütten zehirlenmedikleri, süte karşı alerjilerinin olabileceği ihtimaliyle bir müddet müşahede tutulduktan sonra taburcu edileceği belirtildi.

AKSARAY

Aksaray'da da 3 ilköğretim Okulu'nda süt içen yaklaşık 50 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

ADANA

Kozan ilçesinde de, "Okul Sütü Projesi" kapsamında dağıtılan sütlerden içen 18 öğrenci, mide ağrısı ve bulantı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

BİTLİS

Bitlis'te dağıtılan sütten içen öğrenciler zehirlendikleri şüphesi ile hastaneye kaldırıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen ?Okul Sütü Akıl Küpü Programı çerçevesinde dağıtılan sütten zehirlenen öğrenciler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Merkeze bağlı Polis Amca ve Fatih İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler, sabah dağıtılan sütü içtikten sonra baş dönmesi ve mide bulantısı teşhisiyle Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Okul idaresi tarafından çağırılan ambulanslarda ilk müdahale yapılarak serum takılan 8 öğrenci hastaneye kaldırılarak ilk müdahaleleri yapıldı. Öğrenciler, dağıtılan sütten sonra rahatsızlandıklarını belirtti.

BURSA

Bursa'nın Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl ilçelerinde yaklaşık 50 öğrenci okul sütünden zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Okul Sütü Projesi" kapsamında Bursa'da 220 bin öğrenciye süt dağıtılırken, Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Gazi İlköğretim Okulu'nda 30'u aşkın öğrenci sütten zehirlendikleri şüphesiyle Çekirge Çocuk, Dörtçelik Çocuk ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

OSMANİYE

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde okullarda dağıtılan süte aşırı duyarlılık gösteren 25 öğrenci hastanelik oldu.

Esnaf ve Kefalet İlköğretim Okulu'ndan 23, 100. Yıl İlköğretim Okulu'ndan da 2 öğrenci, dağıtılan sütü içtikten kısa bir süre sonra mide bulantısı şikayeti üzerine okullara ambulans sevk edildi. Öğrenciler Kadirli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kadirli Devlet hastanesi yetkilileri, "Öğrencilerde zehirlenme yok, süte aşırı duyarlılıkları var." dedi. Durumu öğrenen velileri ise hastaneye akın etti.

MUŞ

Muş'ta dağıtılan sütlerden rahatsızlandığı öne sürülen 40 öğrenci, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Sabah saatlerinde Çöğürlü Köyü İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütlerden içen 40 öğrenci mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetleri ile okul yönetimine başvurdu. 112 ekiplerine haber verilmesi ile okula çok sayıda ambulans sevk edildi. Okulun bahçesinde ağlayarak bekleyen öğrenciler, ambulansla Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastaneye getirilen öğrenciler, ?Sabah dağıtılan sütlerden içtik, ondan sonra hastalandık? diyerek gözyaşı döktü. Çocuklarının rahatsızlandığını haber alan veliler de hastaneye akın etti.

NEVŞEHİR

Nevşehir?de ilköğretim okullarında dağıtılan sütten etkilenen 21 öğrenci Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Nevşehir merkez ilçede bulunan 48 okulda 13 bin 500 öğrenciye, öğretmenler gözetiminde süt dağıtıldı.

Bu sütlerden içen 30 Ağustos İlköğretim Okulu'ndan 13, Ersular İlköğretim Okulu'ndan 2 ve İncekaralar İlköğretim Okulu'ndan 6 olmak üzere toplam 21 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler, okul idarecilerinin 112 Acil servise bildirmeleri üzerine olay yerine gelen ambulanslarla Dr. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Serum verilen öğrenciler bir süre müşaade altında tutulduktan sonra evlerine gönderildi.

AA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber