'Güvenirliği tescillenmiş üretim günümüzde daha önemli hale geldi'

Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Öztiryaki, güvenirliği tescillenmiş üretimin önemli olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Topraktan Geleceğe Güvenli Ürün Projesi' tanıtımı ve projesi kapsamında 'Alternatif Üretim Teknikleri ve İyi Tarım' konulu panelde konuşan Öztiryaki, "Tüketiciler haklı olarak artık tükettikler ürünlerin üretiminden sofraya gelene kadar güvenli olup olmadığını bilmek istemektedirler. Dolayısı ile çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeden yapılıp, belirli sertifikalarla bu güvenilirliği tescillenmiş üretim günümüzde büyük önem taşımaktadır." dedi.

Öztiryaki, İyi tarım uygulamalarının gerek sağlıklı üretim gerekse güvenli gıda tüketimi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Topraktan Geleceğe Güvenli Ürün Projesi? ile Karamanlı çiftçilerin güvenli, kaliteli ürün üretimini sağlamakla birlikte daha fazla kazanç elde etmesini hedeflediklerini belirtti. Öztiryaki, Dünyada tarıma öncülük eden ülkelerin ilerleme çabaları, ülkemizde de dünyada olduğu gibi kabul görmüş kalite standartlarının oluşmasına sebep olmuştur. Bu bağlamda düzenlemiş olduğumuz 'Alternatif Üretim Teknikleri ve İyi Tarım' paneli ile ilimizde iyi tarım uygulamaları şartlarının, başta tarım danışmanlarımız olmak üzere, tüm sektör çalışanları tarafından benimsenip, doğru şekilde uygulanması ve uygulatılmasını amaçladık. Bu uygulamalar ilimiz tarımının geleceği açısından büyük önem taşımasından dolayı 'Topraktan Geleceğe Güvenli Ürün Projesi'ni hazırladık." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber