Yargıtay, Deniz Feneri soruşturmasından alınan 3 savcıyı yargılamaya başladı

Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturmayı yürütürken görevden alınan üç Cumhuriyet savcısının yargılanmasına Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soruşturmayı yürütürken görevden alınan Cumhuriyet savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz'ün ?görevde yetkiyi kötüye kullanma' suçundan Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda yargılanıyor. Savcıların yargılandığı davayı izlemek üzere CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal da Yargıtay'a geldi.

CHP'li Ömer Süha Aldan, davanın üç savcının yargılandığı dava değil, Türkiye'de yargı bağımsızlığının yargılandığı bir dava olduğunu söyledi. Aldan, ?Bu anlamda başkanın adamlarının yasa gereği peşine düşen savcılar sonuçta ceza mı alacaklar, yoksa hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı mı kazanacak onu göreceğiz.? dedi.

CHP'li Levent Gök ise şöyle konuştu: ?Görevini yapan savcıların bu iktidarın hukuk tanımaz uygulamaları nedeniyle görevlerinden alınması ve Deniz Feneri'ndeki esas sanıklarının yargılanmasını beklediğimiz sırada, bu sanıkları yargıya taşımaya çalışan savcıların kendilerinin yargılandığı bir davayı izlemek için buradayız. Tarihi bir davayla karşı karşıyayız. Savcıların yanlarında olduğunu göstermek ve onlara destek vermek için buradayız.? şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal da davanın önemli olduğunu belirterek, izlemeye geldiğini söylemekle yetindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber