Okullarda süt dağıtımına borsadan destek

ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, okul sütü projesinin süt sektöründeki fiyat dalgalanmalarının önüne geçeceğini, süt üretimini teşvik edeceğini bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Mühsürler, okullarda uygulanmaya başlanan süt dağıtımı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Uygulamanın sektör için büyük faydaları olacağını belirten ATB Başkanı Mühsürler, uygulamanın borsada hayvancılık sorunlarının tartışıldığı toplantılarda dile getirildiğini kaydetti.

Sütün, canlının büyümesi ve gelişmesi için başta gelen besinlerden biri olduğuna dikkat çeken Mühsürler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Süt bileşimi gereği, canlı vücudun gereksinimlerini oluşturan besin maddelerinin hemen hemen tamamını tam ve yeterli oranda karşılayabilmektedir. Yapılan araştırmalara göre, 1 litre süt yetişkinlerin günlük kalsiyum ve fosfor gereksinimlerinin tamamını, 10-12 yaşları arasındaki çocuklarda ise tamamına yakın bir kısmını karşılamaktadır. Yine 1 litre süt, yetişkin ve çocukların günlük B2 vitamininin ve B12 vitamininin gereksinimlerinin tümünü, günlük proteinin ise yarısını oluşturmaktadır."

2010 yılı TÜİK verilerine göre, yıllık süt üretimimizin 12,5 milyon ton olduğunu anlatan Mühsürler, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ülkemizde kişi başına üretilen süt miktarı 167 litre olmasına rağmen, kişi başına yıllık süt tüketimi 27 litredir. Gelişmiş ülkelerde kişi başı süt tüketimi ise 100 litre civarındadır. Tüm bu bilgiler dahilinde özetle diyebiliriz ki, hükümetin almış olduğu okul sütü projesi yeni nesle süt içme alışkanlığını edindireceği ve sağlıklı nesillerin gelişimine katkı sağlayacağı gibi ülkemiz süt sektöründeki fiyat dalgalanmalarının önüne geçilecek, süt üretimini teşvik edecektir. Okul sütü projesini hayata geçiren ve emeği geçen tüm yetkililere bu vesile ile teşekkür ederiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber