Erdoğan: Niçin terörün önünde canlı kalkan olmuyorlar

Erdoğan, ''Askerin, polisin önüne canlı kalkan oluyorlar. Bu kadar cesaretiniz var da niçin terörün önünde canlı kalkan olmuyorsunuz'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'nin Yüreğir Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Adana İl Kongresi'nde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adanalılar'a partisine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Teröre canlı kalkan olun

Teröristlerin insanlık dışı koşullarda yaşadıklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''İnsanlık dışı koşullarda yaşadıklarını artık bizler biliyoruz. Bütün görüntüleriyle hepsi elimizde biliyoruz. Kendi içlerinde nasıl infazlar yaptıklarını, kendi yöneticilerini bile nasıl acımasızca kurşuna dizdiklerini artık herkes biliyor. Örgütteki baskıya, tacize, insanlık dışı muameleye isyan edip örgütten kaçan, yakalanıp haftalarca işkence gören sonra da öldürülüp bilinmeyen yerlere gömülen, annelerden babalardan dahi saklanan cinayetleri artık herkes biliyor ve görüyor.

Doğu'da, Güneydoğu'da yüzlerce anne gözünü dağ yoluna dikmiş sabahtan akşama, akşamdan sabaha çocuğunun yolun gözlüyor ama bu beyefendiler, bu hanımefendiler, bu savaş baronları 'terör örgütü değil' diyerek, 'asla teslim olmasınlar' diyerek bu annelerin acısını, hasretini ayaklar altına alarak Kürtlerin acısıyla adeta dalga geçiyorlar.

Kalkıyorlar askerin operasyon yaptığı bölgelerde canlı kalkan olarak askerin önüne, polisin önüne dikiliyorlar. Sizin bu kadar cesaretiniz, vicdanını, bu kadar arzunuz var da niçin terörün, teröristin önünde bunlar canlı kalkan olmuyorlar. O kalleş intihar bombacılarının önünde neden canlı kalkan olmuyorsunuz? Bingöl'de şehit Hatice Belgin kardeşimiz yanındaki yavruları için, sokaktaki vatandaş için, o koskoca yüreğini ortaya koyarak canlı bombanın üzerine kapaklanarak daha büyük bir faciayı önleyebiliyor. Eğer Hatice Belgin'in yüzde biri, binde biri kadar yüreğiniz, vicdanınız, cesaretiniz, annelik şefkatiniz varsa güvenlik güçlerinin önüne değil gidin o kanlı terörün, o kanlı teröristin, o kalleş intihar bombacılarının önünde canlı kalkan olun.''

Resmi perdeyi kaldırıyoruz

Ulusal ve resmi bayramlarla mahalli kurtuluş günleri törenlerinin daha önce 3 ayrı yönetmeliğe göre yapıldığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bundan sonra bu törenlerin 3 ayrı yönetmeliğe göre yapılması artık kalkıyor. En basit bir törende dahi bütün kamu kurumlarıyla çocuklarımız adeta günlerce seferber ediliyor, birbirinin tekrarı olan müsamere tarzı gösteriler sergileniyor. Bütün milletin malı olan 29 Ekim ve 30 Ağustos gibi törenlerin bütün yükü Silahlı Kuvvetlerimize yıkılmıştı. Tarihimizin bu önemli dönüm noktaları sadece askeri yönleriyle öne çıkartılmış, zorunlu resmi törenlere mahkum edilmiş, onun gerisindeki milli ruh ve heyecan geri plana itilmişti. Biz ulusal ve resmi bayramlarımızla mahalli kurtuluş günleri gibi bütün tarihi günlerin üzerindeki koyu, resmi perdeyi ve askeri görüntüyü kaldırıyoruz.

Kongreye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Adana milletvekilleri de katıldı.

Kongrenin ardından 606 yataklı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni hem de 442 milyon lira tutarında 77 kalem kamu ve özel sektör yatırımının açılışını gerçekleştireceklerini anlatan Erdoğan, dün Kahramanmaraş'ta 1 milyar lira tutarında 98 kalemde 341, önceki hafta Bursa'da 1 milyar 300 milyon lira tutarında 61 yatırım ve hizmetin toplu açılışını yaptıklarını belirtti.

Muhafazakar demokrat kimlik iktidar olacak

Birlik, kardeşlik ve dayanışma içinde Adana'yı büyütmeye, güzelleştirmeye devam edeceklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Milletvekillerimiz, belediyelerimiz, meclis üyelerimiz el ele vererek birliğimize gölge düşürmeden yaptıklarımızı halka ulaştıracak ve 2014 yerel seçimlerinde hedefleri yakalayacağız. Adana'nın umudu, Adana'nın dert ortağı, hizmetkarı olacağız. Her zaman söylüyoruz, biz bu millete efendi olmaya değil, bu millete hizmetkar olmaya geldik. Her kongre bir yenilenmedir, yenilenmeler asla bir kopuş değildir, el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz. Önemli olan; biz, muhafazakar demokrat kimliği bu ülkede iktidar kılacağız'' dedi.

Emin adımlarla ilerlemeyi sürdüreceğiz

Başbakan Erdoğan, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde düzenlenen ve toplam maliyeti 442 milyon lirayı aşan 77 başlıktaki kamu ve özel sektör yatırımlarının açılış törenine katıldı.

''Ülkesine, halkına, kendisine güvenerek bu tesisleri Adanamıza kazandıran yatırımcılarımızı kutluyorum'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Türkiye büyüdükçe, insanımızın refah seviyesi arttıkça bundan rahatsız olanlar, bunu kendi amaçları için tehlikeli görenler de unutmayın boş durmuyor, kardeşliğimizi bozmak, huzurumuzu kaçırmak için var güçleriyle çalışıyorlar, ama beyhude yere uğraşıyorlar. Açık söylüyorum; bundan sonra Türkiye, demokrasi ve özgürlük yolunda bir adım dahi geriye adım atmayacak, hep ileriye doğru yoluna devam edecektir. Bugüne kadar elde edilen ekonomik kazanımlarda en küçük bir gerileme söz konusu olmayacaktır.''

Açılışın ardından Başbakan Erdoğan, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni gezerek, servisleri inceledi.

Vatandaşlardan kendisine gönderilen notları tek tek toplatarak okuyan Başbakan Erdoğan, Türk Kızılay'ın protokol için hazırlattığı küçük lokum kutularını vatandaşlara dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber