'Sıfır sorun' politikasını anlattı

Erdoğan, "Sıfır sorun politikamızı sorgulayanlar, geçmişte de Mustafa Kemal'in Yurtta Sulh Cihanda Sulh politikasını anlayamadılar" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karatay Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Gaziantep 4. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ''Şunu herkes bilsin. Sıfır sorun demek her mesele her olay karşısında sessiz kalmak değildir. Sıfır sorun demek zulme, baskıya, cinayete göz yummak değildir. Sıfır sorun demek haksızlık karşısında susmak, haksızlık karşısında eğilmek demek değildir. Bugün bize Suriye'yi, bugün bize İsrail'i gösterip sıfır sorun politikamızı sorgulayanlar, işte bugün nasıl sıfır sorunu anlayamadılarsa geçmişte de Gazi Mustafa Kemal'in 'yurtta sulh cihanda sulh' politikasını anlayamadılar, anlamadılar. Bunlar 'yurtta sulh cihanda sulh' politikasını yan gelip yatmak olarak anladılar. Şimdi de sıfır sorun politikasını zulme haksızlığa, hukuksuzluğa karşı boyun eğmek olarak anlıyorlar'' dedi.

''Bunların bizim dış politika vizyonumuzu anlama imkanları yok" ifadesini kullanan Erdoğan, "Biz bugün de politikalarımızın arkasında duruyor, 'sıfır sorun' diyoruz. Ama sorun çıkaranlara karşı da diklenmeden dik duruyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın'' diye konuştu.

Erdoğan, ''İnşallah Suriyeli kardeşlerimiz bu badireyi de atlatacak. İnşallah Suriye'de tüm Suriyelilerin egemen olduğu yeni bir süreç er ya da geç başlayacaktır. Suriye'de halkın iradesi iktidara gelene kadar oradaki kardeşlerimizin hakkını savunmaya ve oradan gelen kardeşlerimizi misafir etmeye, bağrımıza basmaya devam edeceğiz. İnşallah bu sıkıntılı günler aşılacak'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Bosna gezisi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bosna Hersek ziyaretine değinerek, şunları kaydetti:

''İnsana sormazlar mı? Boşnak dindar olunca iyi de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, gençleri dindar olunca niye kötü? Yemenli hanım başörtülü olunca iyi de Türk başörtülü olursa örümcek kafalı öcü mü oluyor? Üniversitelerde başörtülü olarak kızların okuması için AK Parti, MHP bir karar aldı ve Meclis'ten bunu geçirdi. Meclis'ten bunu geçirdikten sonra Anayasa Mahkemesi'ne bunu bozmak için müracaat edenlerin içinde senin de imzan yok muydu Kılıçdaroğlu? Buna ne derler biliyor musun? Buna dürüstlük demezler, buna istismar derler. Bu samimiyetsizliktir. Bosna'da cami tekke, türbe gezeceksin, ama Türkiye'de Danıştay'a gidip kat sayı uygulamasının iptalini isteyeceksin'' dedi.

Kılıçdaroğlu çarkçılıkta küreselleşiyor

Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, şöyle konuştu:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Yemenli başörtülü hanımı yanına alıp basın toplantısı düzenleyeceksin, ama Anayasa Mahkemesi'ne gidip başörtüsü kararının, kademeli eğitim kararının iptalini isteyeceksin. İşte bak şimdi 4+4+4'le ilgili de Anayasa Mahkemesi'ne gittiler kim? CHP, seçmeli olarak Kur'an'ın okutulmasını siyeri nebinin yani Peygamberimizin hayatının okutulmasına, evet karşı çıktılar. Suriye'ye Şam'a arkadaşlarını göndereceksin Baas rejimine destek verecekler sonra gelip buraya Arap baharıyla ilgili zirve düzenleyeceksin. Kemal Bey maşallah küreselleşiyor. Ama çark etmede çarkçılıkta küreselleşiyor'' dedi.

Bizde hesaplaşma olmaz

Birileri gibi makam uğruna, iktidar hırsı uğruna yol arkadaşlarını harcayan siyasetçilerden olmadıklarını belirten Erdoğan, "Biz birbirine komplolar yapan, birbirinin kuyusunu kazan, yanı başındaki arkadaşlarından kuşkulanacak kadar paranoya içine giren partilerden, siyasetçilerden değiliz" dedi.

"Bizde hesaplaşma olmaz bizde helalleşme olur" diyen Erdoğan, "Biz AK Parti teşkilatı olarak, AK kadro olarak büyüdükçe kibri artan değil, büyüdükçe tevazusu artan bir teşkilatız. Biz oy oranı arttıkça böbürlenen değil, oy oranı arttıkça sorumluluğu artan bir teşkilatız'' şeklinde konuştu.

Hüseyin Çelik ve Fatma Şahin

Kongrede konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Bu bölgenin ve dünyanın yükselen değeri olacağız, çünkü takımının başında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya lideri var'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise ''Türkiye sözü dinlenen ve hatırı sayılan bir ülke haline geldi'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber