Gaziantep'te okul protokolleri eylülde 50'ye ulaşacak

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, eylül ayı sonuna kadar, okul protokollerinin sayısının 50'ye ulaşmasını beklediklerini açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Uğur Plaza Otel'de düzenlenen toplantıda, 'Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy' ve 'Bir Okul Bin Gelecek' projelerinin geldiği aşamayı anlattı. Derslik açığının kapatılması için başlatılan proje kapsamında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in de katıldığı toplantıyı hatırlatan Serin, o günden bu yana protokollerin imzalanmaya devam ettiğini belirtti. Şu ana kadar bu sayının 31'i bulduğunu aktaran Serin, ?İstanbul'daki hemşehrilerimizden de 11 okul sözü almıştık. Perşembe ve cuma günü onların protokolünü imzalayacağız. Onlarla birlikte sayı 42'ye ulaşmış olacak. Şu anda isminin açıklanmasını istemeyen ve protokolünün önümüzdeki aylarda imzalanmasını isteyen hayırseverlerimiz var. Bunları kattığımız zaman eylül ayına kadar muhtemelen 50 protokole ulaşmış olacağız.? şeklinde konuştu.

En büyük problemlerinin yoğun göçe ve öğrenci artışına bağlı derslik problemi olduğunu hatırlatan Serin, ?Göreve başladığımda Şehitkamil ve Şahinbey'de derslik başına düşen öğrenci sayısı 58'di. Şu anda bu rakam ilköğretimlerde 52'ye, ortaöğretimlerde 42'ye kadar düştü. Bu yapılan yatırımların devreye girmesiyle beraber ümit ediyoruz ki, çok yakın zamanda sınıf mevcutlarımızı ilköğretimlerde muhtemelen 35'e, ortaöğretimlerde 30'a kadar düşürmüş olacağız.? ifadelerini kullandı.

Serin, 4027 SMS hattına gelen mesaj sayısının da yaklaşık 5 bin olduğunu, bu rakamın daha da artması gerektiğine vurgu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber