Muğla'da gelir tespiti yüzde 90'a ulaştı

Muğla SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, sosyal güvencesi olmayan 98 bin 183 kişinin yaklaşık yüzde 90'ının mayıs ayı itibariyle gelir tespiti yaptırdığını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlara bir haftalık süre içerisinde sosyal güvenlik konuları hakkında bilgiler verilmesi amacıyla bir dizi etkinlik yapacaklarını anlatan İl Müdürü Dorum, ?SGK Haftası dolayısıyla vatandaşlarımıza yasal haklarını anlatacağız, sosyal güvenlik konularında başta okullar olmak üzere büyük alışveriş merkezlerinde görevli arkadaşlar tarafından bir hafta süreyle bilgilendirme çalışmaları yapacağız. Etkinlikler kapsamında Atatürk anıtına çelenk koyacağız. Muğla Valisi Fatih Şahin'i, tüm protokol üyelerini ve STK'leri ziyaret edeceğiz. Atatürk anıtından mehteran eşliğinde, tüm kurum çalışanları ve vatandaşların katılımıyla SGK il binamıza kadar yürüyeceğiz. Kurumda, çalışanlarımızla birlikte yıldönümü pastası keseceğiz. Kurum çalışanları ve aileleriyle birlikte piknik düzenleyeceğiz. Çalışanlarımızın katılımıyla ayrıca Çanakkale gezisi yapacağız. En önemlisi etkinliğimiz ise 2011 yılı içerisinde primlerini düzenli ödeyen 10 büyük işadamına bir akşam yemeği vermek olacak.? dedi.

Ayhan Dorum, bir gazetecinin, il genelinde sosyal güvencesi olmayan vatandaşların gelir tespitinin hangi aşamaya ulaştığı yönündeki sorusuna ise şöyle cevap verdi: ?Dört yıl önce üç dev kurum, SGK çatısı altında birleşti. Bu süreçte büyük başarılara imza atıldı. Türkiye'de 9 milyon yeşil kartın 4 milyonu iptal edildi. Muğla'da 98 bin 183 vatandaşımızın sosyal güvencesi yok. Bunlardan 34 bin 570'i yeşil kart sahibi. Bu vatandaşlarımızın hepsine, gelir tespiti yaptırmaları için mektuplar gönderdik. Mayıs ayı itibariyle yüzde 90'ı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına giderek gelir tespitini yaptırdı. Başvurmayanlardan, en yüksek belirlenen 213 TL tahsil edilecek. Özellikle şunu vurgulamak istiyorum ki yeşil kartının vizesi biten vatandaşlarımız, bulundukları yerlerde vakıflara müracaat edecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber