Sincan Cezaevi Müdürü Konca hakkında suç duyurusu

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi, Sincan 1 No'lu F Tipi Cezaevi Müdürü Celalettin Konca ve diğer yetkililer hakkında, avukat görüş odalarına kamera yerleştirildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şube Başkanı Avukat Murat Yılmaz'ın da arasında bulunduğu grup, suç duyurusu dilekçesini savcılığa vermeden önce, Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Avukat Yılmaz, Sincan 1 No'lu F Tipi Cezaevi'ndeki avukat görüş odalarına kamera yerleştirildiğini ileri sürerek, uygulamanın müvekkillerinin ve kendilerinin savunma haklarını yok ettiğini iddia etti.

Yılmaz, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 59. maddesinin avukat ile görüşmenin, "konuşmanın duyulamayacağı, ancak güvenlik nedeniyle görülebileceği bir biçimde" yapılmasını öngördüğüne dikkati çekerek,

"Avukatların sır saklama yükümlülüğünü, avukat-müvekkil görüşmesinin mahremiyetini ihlal eden bu uygulamadan derhal vazgeçilmelidir. Çünkü bu, açıkça savunma hakkını yok etmek ve avukatlık mesleğine bir saldırıdır" dedi.

Yılmaz ve beraberindekiler, basın açıklamasının ardından suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi.

Suç duyurusu dilekçesinde, Sincan 1 No'lu F Tipi Cezaevi Müdürü Celalettin Konca ve diğer yetkililerin, uygulamayla "görevi kötüye kullanmak" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarını işledikleri iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber