Öğretmene şiddete tiyatrolu tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da tiyatro gösterileriyle şiddet olaylarına dikkat çeken Hayat Sahnesi, öğretmenlere yönelik şiddeti protesto etmeye hazırlanıyor.

Bursa'da yaptıkları gösterilerle şiddet olaylarına karşı topluma mesaj veren Hayat Sahnesi tiyatro grubu, Yıldırım Emir Sultan Lisesi öğretmenlerini ziyaret etti. Samsun'un Bafra ilçesinde bir öğretmenin bir öğrencinin yakınları tarafından darp edilmesini protesto eden tiyatro oyuncuları, öğretmenlere karanfil hediye etti.

Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirten tiyatrocu Şerafettin Torun, "Başkomutanlar yetiştiren öğretmenlere şiddet göstermeyelim. Onlar bizim için önemli. Şiddetten uzak duralım. Türk milleti olarak biz anlayışlı bir milletiz" dedi.

Öğretmene yönelik şiddeti protesto ettiklerini ifade eden Torun, "Biz öğretmenlerle ilgili oyun hazırladık. Kız çocuklarına karşı çıkan bir babanın öğretmenlere yaptığı zulmü anlatıyor. Yakında bunu Konak Kültür Merkezi'nde öğretmenlerimize sergileyeceğiz. Türkiye'nin belirli vilayetlerine de gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Tiyatro oyuncusu Uğur Aldemir ise, tiyatronun topluma çok önemli mesajlar vediğini ifade ederek, "Şiddeti tiyatrocular olarak kınıyoruz. Şiddet artarsa birbirimize olan saygımız da azalacaktır. Bu yüzden toplumumuzu sağduyulu olmaya davet ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber