Geri dönüşüm kampanyası ile yardıma muhtaç öğrencilere maddi kaynak sağlanacak

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi İMKB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü (METEM) öğretmen, idareci ve öğrencilerle birlikte hazırladığı proje kapsamında geri dönüşüm kampanyası başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İMKB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, kampanyanın amacının hem çevreyi korumak hem de okuldaki yardıma muhtaç öğrencilere maddi kaynak sağlamak olduğunu söyledi. Kahyaoğlu, şöyle konuştu: "Okulumuzda öğretmen, idareci ve öğrencilerimizle birlikte geri dönüşüm kampanyası başlattık. Amacımız hem çevremizi korumak hem de okulumuzdaki yardıma muhtaç öğrencilerimize maddi kaynak sağlamaktır. Projede ilk hedef olarak, öğrenci öğretmen ve velileri bu projeye inandırmak ve bunun devamlı olması için çalışmalar yapıyoruz. Proje kapsamında okulumuzda oluşturulan komisyon tarafından okul içerisinde öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve katkılarını sağlamak amacıyla okulun duvar ve köşelerine çeşitli slagon, afişler asıldı. Ayrıca hoparlörler yoluyla da duyurular yapılarak öğrenciler bilinçlendiriliyor."

Proje çerçevesinde öğrenci ve öğretmenlerin aileleri ile birlikte gerek okulda gerekse evde kullandıkları yiyecek içecek gibi ambalajlarını ayrıca, çevre lokantalar, okullar ve diğer işyerlerinden topladıkları atıkları okulda oluşturdukları komisyona teslim ettiklerini anlatan Kahyaoğlu, "Öğretmen, idareci ve hizmetlilerden oluşan komisyon, toplanan atıkları ayrı ayrı okulda belirlenen bir depoda toplayarak biriktiriyor. Okul sezonu sonuna kadar devam edecek kampanyamızda biriktirilen atıklar komisyon tarafından geri dönüşüm fabrikalarına satılacak. Elde edilen gelir okulumuzdaki yardıma muhtaç öğrencileri desteklemek için kullanılacaktır. Yardıma muhtaç öğrencileri ilgili komisyon tespit ederek yapılacak yardımın şeklini veya çeşidini belirleyecektir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber