Meclisin 1 Temmuz'a kadarki gündemi belirlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2005 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, 1 Temmuz tarihine kadar olan Meclis gündemini belirledi. Hükümetin çıkarılmasını istediği kanunların sıralandığı gündemin başında, Belediye Kanunu Tasarısı, Bazı Kamu Alacaklarının Tahsili ve Terkini Hakkında Yasa Tasarısı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı, Bankacılık Yasa Tasarısı ile bazı teklifler bulunuyor.

Hükümetin talebi doğrultusunda, AK Parti grubu tarafından 1 Temmuz'a kadar Meclis gündemi belirlendi. Buna göre Belediye Kanunu Tasarısı, Bazı Kamu Alacaklarının Tahsili ve Terkini Hakkında Yasa Tasarısı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı, Bankacılık Yasa Tasarısı ile milletvekillerinin verdiği eşitli teklifler bulunurken, sözleşmeli olarak çalışan sağlık personelinin yöneticilik yapmasını imkan veren ''Eleman Temininde Güçlük çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli çalıştırılmasıyla Bazı KHK'lerde Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa, Sağlık Hizmetleri Temel Yasası ve Sağlık Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'de Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa Tasarısı'' da, 1 Temmuz öncesinde yasalaştırılacak.

Ayrıca Haziran ayı gündeminde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderdiği TÜBİTAK Yasası ile TCK'da değişiklik yapan ve kanuna aykırı eğitim kurumları açan ve işletenlere verilecek cezayı düşürmesi nedeniyle tartışmalara neden olan yasa, ayrıca DİE'yi yeniden yapılandıran yasa tasarısıyla TBMM'deki siyasi partilerin üye sayılarına göre RTÜK üyelerini seçmesine imkan veren Anayasa değişikliğine paralel olarak ilgili yasa da değişiklik yapan düzenlemeye ilişkin yasa tasarısı bulunuyor.

Alınan bilgilere göre AK Parti halen Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nda bulunan ve 176 maddeden oluşan Bankacılık Yasa Tasarısı ile Sağlık Alt Komisyonu'nda olan 147 maddelik Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın da Genel Kurul'da yasalaştırılması görüşünde. Bunun için içtüzük değişikliği gündeme getirilecek. Her iki tasarının ''temel kanun'' düzenlemesi yapılacak. Böylece eğer bu benimsenirse, TBMM'de önce bir içtüzük değişikliği de gerçekleşebilecek. Ancak bu çalışma takvimine bütün bu düzenlemeler sığmazsa, Anayasa'ya göre Meclis 1 Ekim yerine Eylül'de çalışmalara başlayacak.

AK Partiye göre bir başka çalışma formülü ise, 15 Haziran tarihinden sonra Genel Kurul'un haftanın 5 günü ve gerekirse hafta sonları da çalışması ve çalışma süresinin uzatılması yönünde. Bu konular önümüzdeki günlerde AK Parti tarafından belirlenecek ve konu Danışma Kurulu'na getirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber