Bilgi toplumu stratejisi bu yıl içinde hazırlanmış olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2005 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Vekili Abdüllatif Şener, Türkiye'nin bilgi toplumu stratejisinin bu yıl içinde hazırlanmış olacağını açıkladı.

e-Dönüşüm Türkiye İcra Kurulu, Başbakan Vekili Şener başkanlığında toplandı. Toplantıya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra diğer bürokratlar katılıyor.

Toplantı öncesi bir açıklama yapan Başbakan Vekili Şener, bu yıldan itibaren hem kamu, hem de özel sektör kuruluşları için yeni bir dönem başlayacağını, strateji belgesi ile Türkiye'nin bilgi toplumuna geçiş sürecinin yol haritası ve kilometre taşlarının belirleneceğini söyledi.

Bu yılın ayrıca öğrenciler, öğretmeler, kamu çalışanları ve hatta silah altındaki gençlerin eğitimi konusunda bir atılım dönemi olacağını anlatan Şener, şöyle devam etti:

"2005 yılında e-devlet ana kapısı, Türkiye yatırım portalı, araç trafik ve tescil belgeleri, iş ve işçi bulma platformu, adres kayıt sistemi, kamuda elektronik kayıt sistemi gibi önemli konularda ilerlemeler kaydedilecek. Sağlık ve e-ticaret alanındaki projelerinde hız kazanacağını bekliyorum.

Bilgi toplumuna dönüşümde yürütülecek faaliyetlerin temsil gücü yüksek bir merkezi birimden koordinasyonu ve bu birimin sayı ve nitelik olarak yeterli elemanlarla takviye edilmesi de gerekmektedir. Halen kısıtlı bir kadro ile yürütülen bu çalışmaların yeterli insan kaynağı ile desteklenmiş daha üst bir yapılanma ile yürütülmesi amacıyla bir kanun teklifi hazırlanmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber