Veliler daha iyi anne baba olmak için eğitimden geçti

UNICEF ve MEB Özel Eğitim Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan program çerçevesinde velilere yönelik gerçekleştirilen eğitimler tüm hızıyla devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Program çerçevesinde eğitime katılan Bursa Anaokulu velileri sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın elinden aldı. Psikolojik Danışman İclal Yavuz Şahin tarafından 8 hafta süreyle verilen eğitim sonunda düzenlenen sertifika törenine, Atilla Gülsar'ın yanı sıra, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Nebahat Sezgin ve Şükrü Bildik ile Bursa Anaokulu Müdürü Pervin Unurlu da katıldı.

Eğitimin yaşam boyu devam ettiğini belirten Atilla Gülsar, ?Burada söz konusu olan canımızdan çok sevdiğimiz çocuklarımızdır. Sizlerin bu eğitimi almadan önceki düşüncelerinizle eğitimi aldıktan sonraki düşüncelerinizin farklılaştığına inanıyorum. Herkesin bu eğitimlere ihtiyacı var. Belki daha önce bilmeden, istemeden yaptığınız bazı yanlışlar vardı. Aldığınız eğitimle bunun farkına vardınız. Çocuklarınızı önemsediğiniz ve bu eğitimlere katıldığınız için sizleri tebrik ediyoruz.? dedi.

"BUNDAN SONRA DAHA İYİ VELİ OLACAĞIZ"

8 hafta süreyle eğitimlere katıldığını belirten öğrenci velisi Cüneyt Sönmez de, ?Eğitimlerde çok şey öğrendik. Keşke daha önce bu eğitimlere katılsaydık. Bundan sonra daha iyi anne baba olacağımıza inanıyorum. Bizlere emeği geçenlere teşekkür ederim.? diye konuştu.

Daha önce sadece kendi çocuğunun hata yaptığını düşündüğünü ifade eden veli Efsun Soysal da, eğitimlerin ardından ortak noktanın aynı olduğunu öğrendiğini belirtti. Efsun Soysal, ?Aslında herkesin çocuğunun aynı hataları yaptığını gördük. Eğitimlerde anne baba olmanın da kuralları olduğunu öğrendik. Eğitimden sonra çocuklarım bana ?sen çok değiştin anne? demeğe başladı.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber