İlköğretim öğrencilerinden 'kitap okuma' eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2012 18:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kazan'da, ilköğretim okulu öğrencileri, kitap okumanın önemine dikkat çekmek için kahvehane ve parklarda kitap okudu, vatandaşlara kitap dağıttı.

Fethiye Mahallesi'nde bulunan Şahin İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri gözetiminde servislerle ilçe merkezine geldi. Okulun 5-6 ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşan grup, önce Atatürk Mahallesi Ankara Bulvarı üzerindeki bir kahvehaneyi temsili olarak ''işgal'' etti. Masalara oturarak bir süre sessizce kitap okuyan öğrenciler, daha sonra yanlarında getirdikleri kitapları kahvehanede bulunanlara verdi.

İlçe merkezindeki esnafı ziyaret ederek buralarda da kitap okumaya devam eden öğrenciler, Ankara Bulvarı'ndan itibaren başladıkları yürüyüş sırasında, pankart ve dövizler açtı, ''Her zaman her yerde kitap okuyalım'', ''Kitap okumaktan korkma, cahillikten kork'' şeklinde slogan attı.

Yürüyüş sırasında vatandaşların da alkışlarla destek verdiği öğrenciler, Milli Egemenlik Parkı'nda çimenler üzerine oturarak kitap okudu ve parkta kurulan bir kermeste alışveriş yapanlara da kitap hediye etti.

Okul müdürü Servet Taşdemir, öğrencilerin ''eylemine'' ilişkin yaptığı açıklamada, ''Kazan Okuyor'' sloganıyla başlattıkları etkinliği, Sosyal Değerler Projesi kapsamında gerçekleştirdiklerini söyledi. Kalabalık bir öğrenci grubuyla Kazan'a ''çıkarma'' yaptıklarını söyleyen Taşdemir, daha önce başlatılan ''Türkiye Okuyor, Ankara Okuyor Projesi''nde yer almak için ''Kazan Kitap Okuyor Projesi''ne Şahin İlköğretim Okulu olarak öncülük yapmak istediklerini belirtti.

Az kitap okuyan bir toplum olduğumuza dikkati çeken Taşdemir, ''O yüzden öğrencilerimizle gruplar halinde önce kahvehaneleri, ardından esnafı ve parkları ziyaret ederek buradaki insanları kitap okumaya davet ettik. Çocuklarımız yanlarında getirdikleri kitapları hediye ettiler. İnsanların gösterdiği olumlu yaklaşımlar bizi ve öğrencilerimizi çok mutlu etti'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber