Savcı, Fethiye Belediyesi'nde 5 memurun cezalandırılmasını istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2012 18:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Fethiye Cumhuriyet Savcılığı, belediyede 'görevi kötüye kullanmak ve evrakta sahtecilik' iddiasıyla yargılanan 6 personelden 5'inin cezalandırılmasını istedi. Savcı, Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği mütalaasında başkan yardımcısı Mehmet yılmaz Cesur hakkında beraat istedi.

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur ve 5 belediye personelinin 'görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik' suçundan yargılamalarına Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya sadece sanık müdafileri, avukat Mehmet Kunduracı, Koray Hayvacı ve Hasan Öngel katıldı. Suça konu iş yerinde 12 Nisan'da yapılan keşif tutanakları avukatlara verildi. Sanık avukatları raporu inceleyip beyanda bulunmak için süre talep etti.

Mahkeme heyetinin isteği doğrultusunda esas hakkında mütalaa yapan Cumhuriyet savcısı, suça konu iş yerine ruhsat verilmesi ve projeye uygunluğunun denetlenmesi aşamasında yerinde denetleme görevi bulunmadığı için başkan yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur'un beraatını istedi. Savcı, ayrıca mütalaasında, sanıklar İmar ve Şehircilik Müdürü Durcan Kaya ile birlikte İnşaat Mühendisi Sanem Şener, Şehir Plancısı Güzide Özkaya, Harita Kadastro Teknikerleri Özlem Şenel ve Adnan Nurcan'ın görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti sanık avukatlarına bilirkişi raporunu inceleyip beyanda bulunmaları için süre verirken, duruşmayı 31 Mayıs tarihine erteledi.

Fethiye'nin Günlükbaşı mevkiinde 2008 yılında yapımı tamamlanan Başaran İş Merkezi'ne Fethiye Belediyesi tarafından verilen inşaat ruhsatının İmar Kanunu ve yönetmeliklerine aykırı olduğu gerekçesiyle AK Partili belediye meclis üyeleri şikayet etmişti. Şikayet dilekçeleri müfettişler tarafından incelenmiş ve Danıştay tarafından soruşturma izni verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber