Adalet Bakanı Ergin: Üçüncü yargı paketinde kişiye özel düzenleme yok

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 3. yargı paketinde tutuklu vekillerin tahliyesi için özel düzenlemeler bulunduğu şeklindeki yorumlara tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2012 21:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergin, üçüncü yargı paketinde kişiye özel düzenleme olmadığını söyledi.

Bakan Ergin ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Silivri'de bulunan Ceza İnfaz Kampüsü'nü ziyaret etti. Cezaevi'ndeki sağlık koşullarının incelenmesi için yapılan ziyaret sonrası tutuklu milletvekillerin durumu ile ilgili sorulara cevap veren Ergin, "Adlı kontrol ile ilgili düzenlemelerin tutuklu vekiller için yapıldığı yorumları maksadı aşan yorumlardır. Üçüncü yargı paketinde kişiye özel düzenlemeler bulunduğunu düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

Silivri Cezaevi ziyareti sonrası Bakan Ergin ve Akdağ, cezaevi kapısının hemen iç kısmında açıklamalarda bulundu. Bakan Ergin, Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarının da bulunduğu cezaevindeki sağlık koşullarının incelenmesi ve geliştirilmesi için kurum yetkilileri ile görüşme yapıldığı bilgisini verdi.

Toplam 9 cezaevinin bulunduğu kampüsün artan mevcudu nedeniyle yeni bir hastane yapılacağını söyleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise "Buradaki sağlık hizmetlerinin, dışarıdaki vatandaşa verilen hizmetten hiçbir farkı yok. Ancak mevcut arttığı için yeni bina yapılana kadar prefabrik bir hizmet binası ile sağlık koşullarını iyileştireceğiz." diye konuştu.

Gazetecilerin sorusu üzerine yeni yargı paketi ile ilgili açıklamada bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yeni paketteki düzenlemelerin özel olarak tutuklu milletvekilleri ile tutuklu askerler için düşünülmediğini söyledi.

Adlı kontrol mekanizmasının 3 yıllık üst limitinin hakimlerin takdir yetkisini kısıtladığı için kaldırılacağını söyleyen Ergin, "Yasadan şu kişi yararlanır veya bu yararlanmaz gibi değerlendirme yapmamız doğru değil. Kararı verecek olan hakimlerdir. İstifade etme durumları hakimin takdirine bağlıdır. Şu anda da hakim takdir ettiğinde tahliye olmalarında bir engel yoktur. Bu nedenle tutuklu vekiller için yapıldığı yorumunu, maksadı aşan bir yorumlama olarak düşünüyorum." şeklinde konuştu.

28 Şubat süreci ile ilgili Başbakan Erdoğan'ın "Operasyonlar milleti dalga dalga boğuyor." sözlerinin sorulması üzerine değerlendirme yapan Bakan Ergin, "Soruşturma, savcılarımızın kontrolünde. Dosya konumundaki ihtiyaca göre savcılar gereğini ve sınırını belirleyecektir. Biraz sabredersek sonucunu hep birlikte göreceğiz." şeklinde konuştu.

Bakan Ergin, yarın Silivri Ceza İnfaz Kampüsü'ne tekrar gelerek köşe yazarları ile birlikte koğuşlarda incelemede bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber