STB Derneği: Futbol turizmi 2 yıldır geriliyor

Tur şirketleri, acenteler, oteller ve futbol profesyonellerinin bir araya gelerek kurduğu Spor Turizmi Birliği (STB) Derneği, iki yıldır gerileyen futbol turizminin geliştirilmesi için çaba harcayacağını duyurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

STB Derneği üçüncüsü toplantısını Belek'te bulunan Papillon Belvil Otel'de gerçekleştirdi. Derneğin kuruluşunu kutlayan üyeler adına yapılan açıklamada, futbol turizminin; Türkiye ve Antalya için sürdürülebilir kış turizmi için önemli katkılar sağladığı tespitine yer verildi.

Açıklamada; ?İki yıldır gerilemekte olan futbol turizmine ivme kazandırmak, sejour turizminin uğradığı erozyonu yaşamaması amacıyla yola çıkan Spor Turizmi Birliği Derneği, spor sektörünün artılarını ve eksilerini değerlendirmek suretiyle, konusunda profesyonel seyahat acentesi ve tesis işletmecilerini bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca Türk spor turizminin geliştirilmesi, ülke tanıtımına katkıda bulunulması, ülke imajının geliştirilmesi, ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile spor federasyonlarının koymuş olduğu kurallar çerçevesinde ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtım, müsabakalar ve organizasyonlar düzenleyerek, spor turizminin sürekliliğini sağlamak amacıyla kurulmuştur. Derneğimiz spor turizmine zarar veren her türlü usulsüzlük ve uygunsuzluğun takipçisi olacaktır. Bu faaliyetleri sürdüren kurum ve kuruluşlara kanunlar çerçevesinde müsaade etmeyecektir.? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber